Hva går med kampfisk?

Har hatt en flott hannkampfisk alene i akvariet noen måneder nå. Har lyst på en eller to fisk til i samme størrelse, men annen art. Får så forskjellige svar på dyreforretningene; noen sier det ikke går å ha andre typer fisk med kampfisk, andre sier alt går, unntatt Guppy.

Hva er rett? Akvariet er på 40 L (rektangulær biorb), bunnsubstratet er av typen som følger BiOrb (grov stein), gjennomstrømningen gjennom filteret er satt lavt.

Kampfisken trives godt, er sunn og fin, benytter hele akvariet men holder seg spesielt på høyre side av akvariet, der det er minst vegetasjon. Tenker kanskje han er blitt veldig territoriell og ikke ønsker selskap?

Hvis det er mulig, hvilke arter kan passe? Tenker bare på en, kanskje to fisk til, ca like store som en fullvoksen betta
Kampfisk kan være sære å kombinere med andre fisk, og det at akvariet bare er på 40 liter, begrenser valgfriheten mye mer. Du får kanskje plass til en Ancistrus, selv om de ifølge artsdatabasen helst skal ha 50 liter eller mer. Eventuelt en otto, e.l.

Jeg ville ikke satset på noen pelagiske fisk (altså "frittsvømmende fisk") hvis jeg var deg, siden kampfisken er en frisvømmer/overflatefisk, og akvariet er så lite. Gå heller for noe bentisk/bentopelagisk (altså "bunnfisk"). Da er risken for konflikt mye mindre.
Tilfeldig bekjentskap
© Håvard Støre Andresen
Reklame for plussmedlemskap