Fisken vår skifter farge dag til dag??

Da vi kjøpte våre to ciklider, Severum, var den ene litt større enn den andre, men generelt like i fargene. Begge hadde striper, men de var kun helsvarte nesten halvveis opp, også var de veldig utydelige resten av veien opp til ryggfinnen. Den ene (den minste, og sjefen av akvariet) har bevart den fargen hele tiden, men igår så vi at den andre Severumen plutselig hadde stripene helt opp til ryggfinnen,og de var helsvarte hele veien! slik hadde den ikke vært dagen før eller noen av de andre dagene siden kjøpet, og allerede idag igjen var ikke stripene like svarte på toppen igjen?
Skjønner utrolig lite av dette! Vi aner ikke kjønnet på fiskene, ingen klarer å si det.

Men har noen vært borti dette før? er det vanlig, og hva skjer? utrolig morsomt å se egentlig men vil gjerne vite hva dette er!
Jeg kjenner ikke den cikliden, men de jeg har, flere arter av Apistogramma, skifter fargeintensitet eller mønster etter sinnsstemning, for eks. ved aggresjon, ved lek eller yngelpleie. De kan bli bleke eller også nesten svarte, mønstre blir mer eller mindre synlig.

Morsomt å følge med på. Se om du ut fra situasjonen kan "tolke" fiskens sinnsstemning ved hjelp av endringer i fargeintensitet eller mønster.
Så kult! Det visste vi ikke. Legger med er par bilder bare for å vise. Har faktisk følt at den av og til har vært mørkere, men vanskelig å si hvilken sinnsstemning den er i.. Det er den andre (altså ikke fargeskifteren) som er den dominante. Denne har ikke hatt farge for å "gjemme seg bort" altså fargen har ikke fadet ut, tvert imot blitt mørkere eller fått tydelige striper.

Tusen takk for svar, skal prøve å følge med når den gjør det
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik
Reklame for plussmedlemskap