Hvilke lysrør kan jeg bruke? (resun sm-800 akvarium 115l)

I mitt Resun SM-800 akvarium som jeg kjøpte brukt står det i orginale resun lysstoffrør. 2stk 'a 20W. En etter en rask omentrentlig måling vil jeg tippe at de er 46+cm lange, men må nok måle en gang til da jeg ser at 55cm er en mer standard str. på lysrør som selges.

Jeg kunne tenkte meg å byttet disse ut med et bedre lys for plantene, men er helt noob på dette med lys. Oppfatter det slik at T5 rør vil være bra for lyskrevende planter, men at man den første tiden etter byttet av rør bør minske tiden for belysning da byttet av lysrør kan trigge algevekst?

Da det ikke står noe på armaturet om watt lurer jeg på om jeg kan bruke 24w eller mer selv om rørerene som nå står i er merket med 20W. Noen som har erfaring med lysrør til denne typen akvarium?

Noen alternativer jeg har sett på:
http://www.webzoo.net/default.pl?showProduct=244247&pageId=15431
http://www.webzoo.net/default.pl?showProduct=1571&pageId=594

Mål
Lysrøret er 60cm, 20W og 10000K. Diameteren er 23mm, men siden standard T8 er ca. 26mm regner jeg med at det er T8 rør jeg har og da ikke kan ha T5rør i dette armaturet, stemmer dette?
Ja, det stemmer. T5-rør går ikke i et T8-armatur. Kan det være T12-rør du har, tro ? Dette stemmer bedre med watt-styrken i forhold til lengde. Er rørene festet med to "pinner" ? Det kan selvsagt også være at Resun har proprietære rør.
For å si det enkelt, så får man mer watt per centimeter lysrør når man går fra T12 til T8 til T5. Uansett ville jeg nok byttet ut innmaten i lokket med nytt T5-armatur, hvis mulig.
Takk for svar

Rørene er festet med to pinner, og jeg antar at siden det er snakk om 3mm +/-
fra at dette er et T8 rør? Etter raskt søk på google ser T12 til å være 38mm
hvilket er langt fra det jeg målte...

18W og 20W ser ut til å blit brukt litt omhverandre når det kommer til lysrør. Tenker at da går 18W like fint som 20W siden 18W er det som selges i lengde 60cm.

Vurdere å bestille disse to fra webzoo:
http://www.webzoo.net/default.pl?showProduct=1559&pageId=583
http://www.webzoo.net/default.pl?showProduct=244126&pageId=15414

Kan du gi noen råd i forhold til disse to? (Daylight fremme og tropical bak)

Lysverdier Dayligt (se s.8):
http://www.havells-sylvania.com/media/Downloads/Sylvania%20Lamps%20Brochures/SPG/Petcare/
Petcare%202012%20Brochure.pdf

Lysverdier tropical: 450lm, CRI 1B
Tror jeg ville droppet det Arcadia-røret...det har hovedvekten på rødt og blått i bølgespekteret, og kan være en kilde til alger. Det passer nok best for dem som driver seriøst med planter og har kontroll på algeveksten. To Daylightstar blir nok bra.
Har ikke algevekst med den belysning jeg har nå, men ønsker jo egentlig å få fremmet veksten hos platene samt, om mulig, få frem litt rødfarge i enkelte av plantene. Men du mener at jeg vil fremme algevekst i større grad enn jeg har glede å nytte av det rødfargede bølgespektret?
Ja, det er min personlige mening. Har selv sett hva Grolux-type rør kan resultere i.
Daylightstar har et bra spektrumområde, og vil først og fremst gi MERE lys i det området plantene bruker mest av samtidig med nok av de mindre viktige områdene (blått/rødt). Tror det vil fremme planteveksten bedre. Men er selvsagt ditt eget valg
Takk for gode råd Tar det til etterretning og bestiller to daylightstar.
Tilfeldig bekjentskap
© Hans-Georg Evers
Reklame for plussmedlemskap