Tomas sitt oppsett!!

Hei alle akvarieentusiaster!!

Tenkte det var på tide å lage en tråd om mine akvarier og mitt oppsett. Har vært hær på forumet masse og det har hjulpet meg på veien til å finne det perfekte oppsett for meg og mine akvarier Utrolig hvor mye kompetanse det er her inne..

Har hatt noen akvarier oppgjennom tida. Men hobbyen tok av da literssyken meldte sin entree...

Gikk til anskaggelse av et 375 liter fra Wromak som kom til salgs på finn. Utvengid AM-topp pumpe, 300w koble etc ble også handlet inn. Planen har vært lenge å bygge dette inn i vegg. Men det har stått på stua i ca 1år nå.

Selskapsakvariet ble først satt opp for diskus men fant raskt ut at diskus ikke passer i kar som skal stå på stue med 4 barn hoiende rundt hele tiden. Diskusene ble solgt til et troligere hjem i Hamar da jeg kom over 4stk auloncara som skulle gies bort. Etter en del vannbytter og fjerning av planter, røtter og sandbytte ble karet klar for ciclidene. Kalk og hulsteiner ble også handlet. Kontaktet en entusiast hær i trondheim og karet huser nå om lag 20-30 fisk av ymse malawi`s.

I skrivende stund har jeg bygd inn akvariet under trappen fra stua til 2 etg. Har også gått til anskaffelse av et 240liters kar(wromak), da fiskene yngler masse.

Kommer med flere oppdateringer og bilder etterhvert.

-Tomas H


Noen flere bilder av fisk. Kommer tilbake med komplett liste over inventar.
Her er bilder fra byggingen av akvarie inn under trappa. Lektet opp med 2"x2" og kledde med gipsplater.
Stilig. Har du åpning fra andre siden, så du kommer til på baksiden?
Med tanke på hvor lite plass det egentlig er under trappa, måtte jeg finne en praktisk løsning å drive vedlikehold på. Planen var først å lage en luke i framkant over akvariet, men da måtte det gå på bekostning av at framveggen skulle være helt slett og jeg måtte ha brukt stige for nå opp for å drive vedlikehold.

Løsningen ble å sage ut en luke fra gangen inn til soveommet, noe som ga bra med accessplass. Her kan jeg også ha mulighet til å fjerne akvareiet ut gjennom denne luka. Luke ble hengslet og listet. Veldig fornøyd med løsningen, eneste minuset er at jeg må stå på kne og bøye meg litt på huk etc.. men noen kameler må en svelge.

Planen videre for selve rommet er å få fjernet alt EL fra gulv med tanke på ev. en lekkasje og lage god ventilasjon. Det blir nokså varmt å fuktig i rommet. Har handlet inn en STC-1000 som blir komplett opp med 2stk 120mm pc vifter. Den ene skal trekke frisk luft inn, den andre suger ut. Skal også koble opp varmekolben på STC`n slik at tempen i karet blir enda gjevnere.
Morten Kjærnet Hagen
Stilig. Har du åpning fra andre siden, så du kommer til på baksiden?


Jepp se innlegget over.
Slik er det blitt nå etter en del innsats i helgen.

Neste skritt blir å fullføre oppussing av trappa. Spakle og male etc. Skal også flytte varmepumpa fra stua til der veggen ikke er kledd. Men ting tar tid!!

Skal lage en tynn list av aluminium som skal være rundt åpningen til akvariet.
Noe som har gitt seg ut for være en stor utfordring i malawijungelen er å lære seg alle navna på grupper, steder de kommer fra etc... Men det er jo det som gjør det ekstra interessant. Lærer noe nytt hver eneste dag i denne hobbyen.

Her er en liste over de jeg har i mine kar:
Melanochromis Auratus: yngel
Melanochromis Johanni: 1/2 + yngel
Cynotilapia zebroides Afra: 2/1 + yngel
Cyrtocara moorii: 2/2 + yngel
Metriaclima estherae Rød zebra: 2/1
Aulonocara stuartgranti Chilumba: 2/0
Aulonocara stuartgranti (usikker): 4/5
Aulanocara Stuartgranti Mdoka: 1/0
Otopharynx lithobates zimbabwe rocks(aristochromis): 3/4
Pseudotropheus tropheophs chilumba: 1/0
Labidochromis caeruleus: 1/2 yngel

Sikkert noen som reagerer på å blande en del av disse, men så lenge det er "harmoni" i karet så syns jeg det er greit. Skulle kanskje hatt litt flere huer til noen av hannene...

Fikk solgt 1/3 auratus og litt yngel i kveld. Aktiviteten i "hoved"karet sank betraktelig for å si det sånn.

Ellers i har jeg en god del ancistrus av ymse størrelser og L-270 og L-333 maller. Med tanke på temperaturen og PHèn har jeg lenge tenkt på å ha eget kar til L-mallene. Har et 40liters stående som jeg har begynt å sette opp med røtter og div innredning. Bilder og info kommer etterhvert.

Og til slutt så driver jeg å prøver ut konseptet sump... Info kommer her og !!


Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap