Ventetid før ny fisk etter sykdom?

Jeg har hatt akvariet i over ett år nå. Alt har gått utmerket. Men så fikk slørhalene våre soppinfeksjon. Hvor lang tid bør vi vente før vi introduserer ny fisk i akvariet? De har fått medisin og hatt hyppig vannbytte i to uker nå.
Soppinfeksjon på slørhaler kan være tegn på at de lever i "feil" vann. Særlig fordi soppinfeksjon gjerne er en debilitetssykdom, altså at fiskene får dette fordi de er svekket av en eller annen årsak. Det er mer et symptom enn en sykdom i seg selv. Soppsporer fins det stort sett alltid i akvariet, på samme måte som vi mennesker er omgitt av sykdomsfremkallende bakterier og virus. Fiskene blir normalt ikke syke av dette med mindre noe annet er galt. Å sette inn friske fisker er forsåvidt greit nok, men det er jo litt begrenset hva som går sammen med slørhaler. Og er noe feil med vannet, vil det ikke hjelpe bare å vente.

Hva slags vannverdier, temperatur og vannbytterutiner har du ?
Takk for utfyllende svar! Vi har en temperatur på 24 grader siden det er annen fisk oppi akvariet (malle, kardinaltetra, otto, neontetra) og bytter vann ca hver uke.
Hvor stort er akvariet ditt?
Det er litt lite altså med tanke på hvor stor gullfisk blir, så ville ikke ha puttet no mer fisk oppi iallefall..
Måle strips er utrolig unøyaktige og forringes fort, så kjøp dråpetester for å holde kontroll på vannverdiene dine. Dette er VELDIG viktig for fiskenes skyld..
Kan igrunn ikke tenke meg å holde akvarier uten dette da fiskenes helse betyr mye!
Det selges på de fleste akvariebutikker, men er billigst på nett
Gullfisk egner seg dårlig i et selskapsakvarium. Å ha flere i et 128 liters akvarium sammen med andre arter blir alt for dårlig plass. Det er heller ikke så bra å ha dem gående konstant ved så høy temperatur. De klarer det, men over tid vil disse faktorene lede til mistrivsel og nedsatt immunforsvar hos fiskene.

Regner med at du måler nitritt, nitrat og pH regelmessig ?
Slørhale, ikke gullfisk! Slørhaler klarer seg i små glassboller så det går nok bra. Og vannverdier blir målt, men som sagt ikke i det siste.

Derimot er nok tingen her å plassere slørhalene i et eget akvarium men lavere vanntemp, selv om de har klart seg bra til nå.


Slørhale er bare en variant av gullfisk. Og slørhaler klarer seg ikke i små glassboller der de knapt kan snu seg rundt...det er desverre en styggedom som har overlevd alle vetuge menneskers sunne fornuft. Å overleve er ikke det samme som å ha det bra. De overlever, ja...ihvertfall en stund. På samme måte som om vi stengte et menneske inne i et rom på 2 kvadratmeter og bare ga mat. Man ville overleve...men ha det bra ? Neppe ! Og vi har plikt på oss til å gi dyrene i vår varetekt mulighet til å leve et så 'naturlig' liv som mulig.

Ja, det hadde definitivt vært fint for slørhalene å få et eget kar, gjerne litt større
Du Erik! Ta å søk opp Carassius auratus auratus her på forumet eller på google og les litt om denne arten, så vil du sikkert lære en del du ikke viste fra før..
Har personlig gjort dette opptil flere ganger selv om alle fiskeartene jeg har..
Når noen som meg selv er på grensen streng, så er ikke det for å "ta" deg men for å hjelpe fisken din kanskje mer enn deg
Inaktiv bruker
Erik717
Slørhale, ikke gullfisk! Slørhaler klarer seg i små glassboller så det går nok bra. Og vannverdier blir målt, men som sagt ikke i det siste. Derimot er nok tingen her å plassere slørhalene i et eget akvarium men lavere vanntemp, selv om de har klart seg bra til nå.
Tror du må gå inn på denne siden, lese hva som står der, for fisken sin skyld.
LINK
Tilfeldig bekjentskap
© Mona Opland
Reklame for plussmedlemskap