Bonsai tre fra plantasjen, råttner? hjelp

Hei

Jeg har brukt et Bonsai tre som er kjøpt i fra plantasjen ca 2 år siden i første Aquascapen min, og nå lurer jeg på om jeg heller burde fjerne det fra karet da det ser litt smålig ut som det begynner å råtne (?)

Treet har ligget halvannet år og tørket.

Har noen noe erfaring med dette, burde jeg ta det ut og heller bestille meg et Bonsai tre fra nettet?


Takker for alt av respons!
Bonsai tre kan ikke vokse under vann. Du må nok kjøpe ett fake om du ønsker dekorasjonseffekten.
Det har tørket i 1.5 år så det gror nok ikke lenger.
Men spm er om det kan forgifte vannet eller ikke..
Vanligvis så kan det fort bli et soppbelegg på nye røtter i akvarie, men dette kan bare skylles av i springen..
Doh.. Jeg vet jo godt at Bonsai treer ikke vokser under vann, jeg har bundet spiky moss på treet som vil vokse ut, så stusser jeg mosen til formen jeg vil ha treet.

Er jo mange andre som bruker Bonsai treer i vannet for å lage slik effekt, men spørsmålet mitt er om jeg må bestille et tre fra en utenlands nettside da det ser ut som treet jeg har henget fra tørk fra plantasjen begynner å råtne nå..?

Som for eksempel herfra: http://bonsaidriftwood.com/
Dinnaz
Det har tørket i 1.5 år så det gror nok ikke lenger. Men spm er om det kan forgifte vannet eller ikke.. Vanligvis så kan det fort bli et soppbelegg på nye røtter i akvarie, men dette kan bare skylles av i springen..Takk, var det jeg lurte på ja.. Det ser ut som det begynner og komme en slags sopp på stammen, finnes det noen måte og drepe denne på, vil det forgifte vannet?

Burde jeg ta ut treet?
Vil Hydrogenperoksid (H2o2) drepe soppen slik at jeg kan fortsette og bruke treet (?)
Hmm Hydrogenperoksid dreper nok soppen ja, men vil nok forgifte vannet også tror jeg da det trekker inn i roten...
Ville nok bare skylt bort soppen under springen og satt det tilbake i akvariet, og det kan være at du må gjøre det et par ganger til..
Men om treet i seg selv forgifter grunnet saften i treet, vet jeg ikke.
Bonsai er en type dyrking og ikke en bestemt type tre ("bon" betyr skål og "sai" tre). Vanskelig å si om det du har egner seg å ha i akvariet. Normalt vil tre i vann, spesielt med god tilgang på oksygen, begynne å brytes ned av mikroorganismer og sopp - det råtner. Er det sopp du har fått på treet ditt så trenger sopp ofte dypt inn, og er da ikke så lett å bli kvitt.
Hydrogenperoksid vil neppe forgifte i små mengder. Brukes av enkelte akvarister for å fjerne blågrønnalger. Inneholder hydrogen og oksygen. Det er en svak syre og brukes som blekemiddel, så mye ville jeg ikke brukt.
Krister Dahle
Doh.. Jeg vet jo godt at Bonsai treer ikke vokser under vann, jeg har bundet spiky moss på treet som vil vokse ut, så stusser jeg mosen til formen jeg vil ha treet. Er jo mange andre som bruker Bonsai treer i vannet for å lage slik effekt, men spørsmålet mitt er om jeg må bestille et tre fra en utenlands nettside da det ser ut som treet jeg har henget fra tørk fra plantasjen begynner å råtne nå..? Som for eksempel herfra: http://bonsaidriftwood.com/


Ja det vil hjelpe at det er driftwood. Det virket som om du var overrasket over at det råtner.
nedbrytelse blir det på alt organisk som ikke vokser under vann. det vil være kilde til sopp og alger som følge av dette. sikkert endel annet også. i nedbrytelsen vil det også lekke karbonstoffet til vannet
Helge H
Hydrogenperoksid vil neppe forgifte i små mengder. Brukes av enkelte akvarister for å fjerne blågrønnalger. Inneholder hydrogen og oksygen. Det er en svak syre

Det kommer vel ann på konsentrasjonen det.. Har 48% hydrogenperoksid på jobben, og den er på ingen måte svak..
Men jeg vet jo selvfølgelig ikke hva han har, men burde vel brukes med en viss kunnskap og forsiktighet siden dette stoffet def. er skadelig for miljøet..
Alt treverk under vann råtner etter en tid. Hvor fort det går, varierer. Hjelper ikke at man har tørket treverket før bruk. Det spiller ingen rolle.
Det du nå ser er altså en helt naturlig prosess. Er det synlig sopp du ser, kan du skylle vekk synlig soppvekst under vannkrana og sette det tilbake. Det stopper det ikke, men ser penere ut. Til slutt må du bytte ut tregreina du har brukt med en ny, og da starter det hele forfra.
Ble til at jeg tok ut treet og bestilte meg et fra bonsaidriftwood.com for å være på den sikre siden, allikevel takk for svar
Hvaa?? Trodde de fleste som lagde slike bonsaitrær under vann brukte hardt treverk, type mangroverøtter og javamose/mose.. ikke ekte bonsaitrær?

Foresten kan jeg være enig i at bonsaitrærne fra Plantasjen er helt elendige. Jeg kjøpte et bittelite ett.. leste på nett hva jeg skulle gjøre med den typen tre. Begynte skrumpe inn/miste bladene et par dager etter at jeg kjøpte det. Googlet det, okei det skulle visst være normalt. Så jeg lot det stå. Tok det ut av den bittelille potten og satte det i en tom 54liter med torv. Bare satte det pent ned så det fikk gjøre så det ville. Grønne blader begynte å gro igjen! Så skrumpet de inn igjen og ramlet av. Og nå virker treet helt dødt, men jeg har forbarmet meg og satt det i krukka igjen, i tilfelle det vil leve engang til, haha.

Syns nå forsåvidt planter fra Plantasjen generelt er av dårlig kvalitet. (Og ikke spesielt billig her oppe...)
Tilfeldig bekjentskap
© Karen Hansen
Reklame for plussmedlemskap