Corydoras condiscipulus

[External Image]
Gruppe med 12 C. condiscipulus (litt usikker på kjønn, tror det er 9 + 3), artskar.
Dato for lek: 31/12-2014
Tank: 160l, utvendig eheim, sand, røtter, planter, pistia stratiotes og eikeløv.
Siste vannbytte: 30/12-2014, 70% relativt kjølig vann.
Temp: 27,3 grader
PH: 6.2
KH/GH: Minimal

[External Image]
Jeg fant 19 egg, alle samlet i en klynge på oversiden av et sverdplanteblad. I julen overnattet det ene barnebarnet i en seng ved siden av karet, lyset stod på nesten døgnet rundt, og ekstra fóring hver kveld så hun kunne se på fisk når hun la seg. Dette sammen med ett ekstra stort vannbytte og fóring med Repashy Spawn & Grow (som de ikke hadde fått på lang tid) dagen før lek kan ha vært triggeren som skulle til. Forrige lek var i oktober 2011 så de er ikke enkle å forstå seg på disse langsnutene

[External Image]
Egg på planteblad

Eggene la jeg i en eggtumbler, 7 klekket, resten var ubefruktet. To dager etter klekking ble de overført til en breedingboks med sand i bunnen, boksen henger inne i karet. 4 1/2 yngel klarte de første 14 dagene, den halve var knøttliten og jeg kan ikke lengre se den i breedingboksen. Startfór var microorm, nyklekket og avskallet artemia.

[External Image]
Dag 1 etter klekking

[External Image]
En uke gammel condiscipulus.

[External Image]
17 dager gamle.
Morsomt å få till klekking og oppfôring av Nye. Fine bilder. Gretulerer!
Takker, ja det er kjempeartig å få oppdrett på denne arten, og i dag er de faktisk 8 uker gamle
[External Image]
Ca 3 uker gamle. De fire ynglene hoppet ut av breedingboksen (som hang innvendig i karet) en etter en fra ca. tre ukers alder men de klarte seg fint.

[External Image]
5 1/2 uke gammel og på frifot i foreldrekaret, de fire unge holdt seg stort sett unna de voksne. De er allerede ganske ferdigutviklet i farge/tegninger

[External Image]
7 1/2 uke gammel condiscipulus. Fra 6-7 uker begynte de små å stime rundt sammen med resten av gjengen I dag, 25/2 er de 8 uker gamle.
Nydelige, Rita ! Så moro å få oppdrett på disse
C. condiscipulus, ny lek 28/3-15
[External Image]
Kjempemoro når de er samarbeidsvillige SilverShaded, og i går var de jammen i aktivitet igjen Jeg fant hele tre "klaser" med egg, en i et hjørne av karet (i motsatt ende av den innvendige eheimen) og to i planteblader i øvre del (der er det skikkelig sirkulasjon i vannet). Tror det er litt ymse kvalitet på eggene men det er jo ikke så rart så sjelden som leker.

[External Image]
De nå 16 condiscipulus'ene har i flere uker delt kar med C. axelrodi, Ancistrus sp. L213 og en gjeng Nannostomus. Karet har vært gjengrodd av planter og minimalt med sirkulasjon da innsuget til den utvendige eheimen var tettet av blader og planterester. 26/3 tømte jeg karet for å fange ut axelrodi'ene, ommøblering av røtter og minimalt med planter, ca 60% vannbytte med forholdsvis kjølig vann. Jeg satte også inn en Eheim 2252 for å skape skikkelig sirkulasjon i karet. To dager senere leker dermed gjengen igjen Litt andre vannverdier ved lek nå enn forrige gang, temp 26.5, pH 5.5 og Gh 2.
Tilfeldig bekjentskap
© Tobias Olsen
Reklame for plussmedlemskap