Innkjøp av nødvendig utstyr

Det jeg lurer på er hvilket ekstra utstyr som er nødvendig å kjøpe. F.eks. vanntester ol. Skriv gjerne hvilken vanntester man bør kjøpe og ikke. Det finnes også ulike midler man kan tilsette i vannet, som f.eks aquasafe, er disse nødvendige eller ikke?
Ja, vanntester bør enhver akvarist ha, både til innkjøring og daglig drift.
Du trenger tester for Ammoniakk (NH3/NH4), nitritt (NO2), nitrat (NO3), pH, GH og KH.

Kjøp dråpetester, ikke strips. JBL sine tester har best oppløsning og er generelt ansett som lettest å lese av. For pH-test, ikke kjøp den 'brede' pH 3-10, velg en test med bedre oppløsning i det området som er aktuelt for deg...enten pH 6.0-7.6 eller pH 7.4-9.0.

Vil også anbefale deg et vanntilberedningsmiddel. Selv om vi her på berget har bra vann, vet man aldri når det kan forekomme klor i kranvannet. Jeg bruker alltid dette, og kan anbefale Seachem Prime, som er bedre enn f.eks. Aquasafe.

Ellers trenger man en utvalg av håver, samt et sett med lang tang og saks til plantestell. Et vannbytte-hjelpemiddel bør du også ha, til slamsuging...enten en enkel hevert eller en mer avansert pumpe- eller motor-drevet system. Timer til lyset er også et must. I tillegg selvsagt en samling dedikerte akvariebøtter...Europris har noen greie og billige 15-liters bøtter med hank og helletut. Et nøyaktig og lettlest termometer er nødvendig også. Varmekolbe, selvsagt.

Satser du på en del planter (og kanskje noen mer krevende arter), kan det være nødvendig med plantenæring, både makro og micro-gjødning.
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap