Hvilke fisk?

Inaktiv bruker
Hvilke fisk anbefaler dere til oss nybegynnere? Vi tenker at 10-12 fisk på våre 100L er akseptabelt iløpet av det neste halve året, hva tenker dere? Hvilke hardføre fisk kan vi lese oss opp på? Vi ønsker oss gjerne fisk som er litt spesielle, fine å se på og som kanskje ikke er typiske "dyrebutikkfisk". Hvor anbefaler dere å kjøpe fisk når den tid kommer?
Dette fikk du litt råd om i den forrige "kjøpe fisk" tråden din.
Vi kan ikke gi deg noen vettuge råd om hva slags fisk du kan ha før du har målt vannverdiene i krana hjemme, slik at det går an å plukke frem noen arter som passer, både sammen og med vannet.

Det er mye viktigere (der dere er nå) å lese seg opp på hvordan man skaper et sunt akvarie-miljø (innkjøring og drift), enn å detaljstudere enkelte fiskearter. Innkjøring tar 5-6 uker...tid i massevis til å tenke på fisk mens den prosessen pågår.

Vær også oppmerksom på at jo mer "spesiell" en art er, jo dyrere er fiskene (som oftest). Slike arter er også gjerne mer vanskelige å holde. Men alt kommer som sagt an på hva slags miljø dere skal velge fisk til når den tid kommer.

Hvor mange fisk du kan ha i 100 liter avhenger av størrelse, vaner og om det dreier seg om stimfisk eller ikke. Og som jeg sa i en annen tråd : alle fisk kan settes inn samtidig dersom man foretar en skikkelig salmi-innkjøring.
Hvis du oppgir pH, KH og GH, blir det lettere for folk å gi råd.

Edit: litt flere tips - søk litt rundt på fiskebasen her når dere har funnet ut vannverdiene, da kan dere få litt inntrykk av hva dere liker og hva som kan være aktuelt. Se videoer på YouTube som viser de aktuelle fiskene, det syns ihvertfall jeg er nyttig! Gå i dyrebutikker og studer fisk, merk dere navn på de dere liker, og sjekk i fiskebasen eller spør her.
Tilfeldig bekjentskap
© Torbjørn Marthinsen
Reklame for plussmedlemskap