Bakgrunn av stein

Ganske nylig gikk jeg til anskaffelse av en litt stor vinkelsliper med diamantkappskive for å kunne kappe og tilpasse stein til akvarieinnredninger. I utgangspunktet er det egentlig ikke nødvendig å bearbeide stein til akvariebruk, men kapping og liming gir meg forhåpentligvis større muligheter til å utnytte det lille rommet som akvariet er.

Ved å kappe stein og lime mot bakgrunnen kan jeg bygge mer i høyden uten å stable opp bunnflaten med stein. Dermed får jeg litt mer volum i innredningen og litt større bunnflate til planter.

Den ferdige innredningen kommer til å bli ganske lik dette akvariet:

<img src="images/aquarium/11003_051015150721.jpg">

Forskjellen blir utnyttelse av plass, samt muligheter for mer dramatisk plassering av stein.

Stein og vinkelsliper:

<img src="images/forum/11003_051105213004_1.jpg">

Hvordan holder du steinen fast mens du kapper den?. Har nettopp lagt brostein i innkjøringen og da kjøpte jeg også diamantskive.
Geir Kristiansen
Hvordan holder du steinen fast mens du kapper den?


Svært godt spørsmål. Jeg brukte tvinger mot et utendørsbord. Det var ikke lett, og føltes faktisk ganske usikkert. Jeg var glad da første økt var ferdig.

Steinene ble kappet og limt i ettermiddag. Det ser ut til at jeg må kappe enda litt mer i morgen. Gleder meg ikke. Det er støvete, bråkete og småskummelt med 2,2kw mer eller mindre kontrollert mellom fingrene.
Plussmedlem
Brrrr... høres skummelt ut... og ekstremt interessant. Blir spennande å sjå resultatet!

Pass på fingra!!
Fingrene står høyt i kurs. Akter å beholde alle sammen.

Første limning:

<img src="images/forum/11003_051105234119_1.jpg">
Utrolig stilig! Så utrolig mye kulere enn en kjip invendig plastik-bakgrunn som man får kjøpt. + fiskene kanke stikke bak bakgrunnen! Tenkte med en gang på om å prøve å gjøre steinen hul - på en måte grave ut innholdet på en stein så det blir fine malle huler. Som du kan se inn til om akvariet ikke står helt inntil veggen!
*drømme*

Hvor mye koster en slik diamant-sliper ? Må si det var ett utrolig kult og inspirerende prosjekt. Post gjerne flere bilder - også hvordan du fester steinen når du skal sage.

Om du ikke får tettet alle hullene\sprekkene med stein kan du jo evt. slenge opp en svart bakgrunn bak, men det har du helt sikkert tenkt på allerede!

Lykke til.
Selve maskinen koster bare 398,- på CO. Diamantbladet koster i underkant av 500,-

Bakgrunnen skal være sort, ja. Effekten jeg ønsker er at steinene skal stikke ut av mørket

Å feste steinene for saging er litt kinkig. Jeg bruker to tvinger mot et bord. Det går sånn noenlunde.

Kommer kanskje noen flere bilder i morgen kveld.

En del steiner kan man lett holde fast med å sette foten på dem, på en plank eller noe. Dette gjør jeg når jeg kapper stein etc med diamantskive.
Småstein går godt å holde med hånden, en god hanske er da å anbefale! Tunga rett i kjeften er også smart
Frank Angell
En del steiner kan man lett holde fast med å sette foten på dem, på en plank eller noe. Dette gjør jeg når jeg kapper stein etc med diamantskive. Småstein går godt å holde med hånden, en god hanske er da å anbefale! Tunga rett i kjeften er også smart :)

Mener du virkelig at man skal holde småstein i ene hånden og vinkelsliper i den andre? Hjelper ikke mye med hansker om bladet "hugger" da...



Håvard: Hva slags lim er det du bruker? Ser ikke ut som du er redd de skal falle ned i bunnglasset akkurat :p
Frank er tydeligvis en råtass med vinkelsliper. Som sagt... Jeg skrur fast steinen så godt det lar seg gjøre. Å holde stor vinkelsliper med en hånd er mer enn jeg makter med mine fislete kontorfingre.

Jeg limer steinene med sort akvariesilikon. Skal vise noen bilder fra baksiden litt senere. Har nettop kappa de siste steinene og går i gang med acetonavfetting og liming nå.
Nykappet stein:

<img src="images/forum/11003_051106144834_1.jpg">

Vel, du e ikkje ueffen med vinkelsliperen du heller. Frank gir akvaristen en helt ny mening. Kanskje vi heller skulle høre inn under ekstremsportforbundet
Oi, det blir jo rålekkert! Men du er ikke redd for at glasset ikke tåler vekten...? Husker det var en beskymring jeg hadde da jeg limte fliser på veggen av et av karene mine. Men det gikk jo helt fint
Det ser skikkelig bra ut! Gleder meg til å se det ferdige resultatet på bilde! På en slik bakgrunn kan man jo faktisk dytte inn f.eks. javamose i kriker og kroker og få det skikkelig flott og naturlig
Forklarte med trolig dårlig: Når jeg holder stenen med hånda, lar jeg vinkelsliperen hvile på bakken, med en tung for oppå. Begge hendene kan da brukes til å manøvrere stein.

Har for den del brukt vinkelsliper en del, og føler meg kanskje litt for trygg på den? Diamantskiver (er det meg fortalt) skal vistnok være ganske harmløse for fingre å tær. Men jeg har ingen planer om å teste dette!

Når dette er sagt: syntes dette med naturlig stein som bakgrunn virker ekstrem spennende. Gleder meg til å se sluttresultatet
Det er en mulighet, ja!

Det tar nok noen uker før jeg har vann i karret Jeg har fjernet frontruta pga riper, og må sette inn ny. Store fuger med silikon tar også lang tid å gjennomherde.
Nå er steinene på plass

<img src="images/forum/11003_051106234249_1.jpg">

<img src="images/forum/11003_051106234249_2.jpg">


Jeg skal forresten male både bak og sideruter med sort (på tørrsiden) Noen som har forslag til type maling?

Vanlig Hobbymaling på spray, eller finnes det noe bedre?

Ville selv gått for spray, da denne henger bedre på glass, enn f.eks akrylmaling.
Eneste er selvfølgelig å sørge for at ikke malingen havner nedi karet

Ser forøvrig svært bra ut dette!
Tilfeldig bekjentskap
© Ian Fuller
Reklame for plussmedlemskap