Hva skjer med plantene mine?

Har oppdaget at flere av plantene mine er blitt veldig stygge... Misfarging og huller i blad. Hva kan være årsaken?
Har du ancistrus eller otto i karet?
Dette ser ut som en kombinasjon av mangelsykdom og malle-tygging. En Pleco er herbivore, og hvis den ikke får nok grøntfor går den løs på plantene dine. Noe ser ut tydelig malletygging, med de opprevne bladene.

Næringsmangelen ser ut til å gå på både mikronæring og kalium. Så du trenger nok å gjødsle plantene dine...særlig de hurtigvoksende stengelpantene bruker en god del. Du kan f.eks. prøve med Tropica Specialized...dette er næring med mikrostoffer (jern, mangan, sink osv.) og kalium, men uten nitrogen og fosfor.
Den gjødsla du linker til, Silvershaded, inneholder nitrogen og fosfor, og mikronæring. Og forholdet mellom N og P er ikke optimalt.
Jepp jepp...sorry, jeg byttet dem om...den TS skal ha er Tropica Premium. Takk for at du rettet det, Kuledrøm

PS.: Ellers er det da ikke så galt med N/P-forholdet i Specialized, med 1.34/0.10....ikke sååå langt unna 10/1. Ville ikke kicket på det, tror jeg.
Jeg har noe som heter Nutron Flora liquid fertiliser, vil den hjelpe?
Jeg kan i grunnen ikke hverken tilråde eller fraråde bruk av dette produktet, da jeg ikke vet hva som finnes i det. Står det noen sammensetning på flasken ?
Personlig går jeg omveier rundt italienske Prodac sine proukter...de oppgir aldri hva produktene inneholder, og jeg putter aldri noe i vannet uten å vite hva det er.
"A fertilizer enriched with chelated iron and Vitamin C or PRODACS BIOTRIX : a supplement of mineralsalts, humic acid and trace elements"
Den beskrivelsen sier absolutt ingenting, bortsett fra at det fins jern og vitamin C. Plantene trenger ikke vitamin C. Det har en viss nytte i saltvannskar. Noen påstår at det skal være bra for fiskene....men alle disse påstandene er mer eller mindre smarte salgstricks. Og vitamin C er askorbinsyre, som vil senke pH...humussyrer vil også senke pH. Og sannsynligvis er "humic acid" en fosfor-forbindelse...uansett er humic acid et sekkebegrep som ikke beskriver hva slags syre det er snakk om. Skal man gjødsle plantene bruker man de stoffene som trengs, ikke alt mulig annet rart som man ikke vet hva er.
Selges Tropica premium i vanligr dyrebutikker da?
Mange av kjedene selger produkter som er billige i innkjøp og derfor gir høy avanse. Tropehagen f.eks. selger mye Prodac. Hva din lokale dyrebutikk selger kan jeg naturlig nok ikke svare på
Da har jeg fått kjøpt Tropica specialised(?) fertilizer, vet ikke hva forskjellen er på de men var det eneste de hadde inn på den lokale dyrebutikken
Neste gang du er ute etter plantegjødsel til akvarieplantene dine, anbefaler jeg å kjøpe dette på nett fra tyske Aquaristikshop: Dennerle tabletter (til å stikke ned i bunnlaget rundt plantenes røtter). Virkelig bra saker, det er kvalitet. Jeg brukte dem i årevis, og fikk veldig grønne og fine akvarier av det med planter som trivdes. Men det skal sies at jeg valgte greie, lette planter som sverdplanter og H. leucocephala osv.
Sunniva Bjørkvik
Da har jeg fått kjøpt Tropica specialised(?) fertilizer, vet ikke hva forskjellen er på de men var det eneste de hadde inn på den lokale dyrebutikken :-)


Som nevnt lenger opp - den du har kjøpt inneholder nitrogen og fosfor, mens premium ikke inneholder det. Hvis du skal bruke specialized, er det ekstra viktig at du måler NO3 (og evt PO4) først, ellers risikerer du å gjødsle opp til for høye nitrogen- og fosfornivåer, hvilket kan gi algeoppblomstring, og kan også være skadelig for fiskene. Nitrogen og fosfor produseres i akvariet fra før, pga. fiskebæsj og nedbryting av annet organisk materiale. NO3 bør ikke være over 20 ppm (helst lavere - noen fisk bør ikke ha over 10). Hvis det er få fisk og mye planter, kan slik gjødsel være fint (og nødvendig).
Akvariet inneholder kun ett guppy par og en del yngel. Har veldig masse planter i akvariet, men skal teste NO3 senere idag jeg. Skal sjekke ut de gjødsel tablettene også
Tilfeldig bekjentskap
© Graham Ramsay
Reklame for plussmedlemskap