Gullfisk = bunnfisk?

Har 9 stk gullfisk i mitt akvariet mitt. Dette er mellomstasjon før de skal ut igjen i hagedammen når det begynner å bli varmere ute.
Men de er mer opptatt av å gjemme seg mellom planter og under røttene enn å svømme rundt å vise seg. Fisken er vel ca 10 cm stor nå.

De har bare vært i dette karet i ca 4 dager da de tidligere har vært i en stor plastbalje etter frosten kom.

Neste uke kommer det 20 stk corydoras i karet - vil dette gå bra? Eller kan vi riskere slosskamper?
Gullfisk og corydoras er ingen spesielt god kombinasjon. De vil nok ikke akkurat slåss, men du kan nok risikere at de mistrives i hverandres selskap.
skjønner. gullfisken må nok bare bli der til det blir litt varmere i være og hagedammen kan taes i bruk igjen.
Plussmedlem
Gullfisk spiser det som passer i munnen. Du sier ikke noe om hva slags cory og størrelsen på de. Mye mulig gullfisken bare sier nom, nom, takk, takk.
Hva slags temp har du egentlig tenkt å ha i det karet? Temp egnet til coryene, eller temp egnet til gullfiskene?
Hvis gullfisken klarer å glefse i seg en pansermalle, har begge fiskene et problem. Men hvis gullfisken er 10 cm og pansermallene er voksne (og ikke pygme- eller dvergpansermaller), går det kanskje greit?

Forskjellige Corydoras har veldig forskjellige krav til temperatur. Heldigvis er gullfisk tilpasningsdyktige når det gjelder temperatur, men hvis de coryene du skal ha krever varmt vann, vil gullfisken ete og drite desto mer. Du får i så fall belage deg på å skifte vann ofte.

I tillegg har fiskene gjerne ganske forskjellige krav til fôr. Gullfisken trenger karbohydrater, men det kan godt hende at pansermallene krever proteinrikt fôr.

Som du sikkert skjønner er det opptil flere potensielle problemer med å ha disse fiskene sammen.
Tilfeldig bekjentskap
© Nina Strømme
Reklame for plussmedlemskap