Syke redtail

Har to redtail som har vært syke en stund nå. Startet med at en Scalare døde samt en del ancitrius. Disse to begynte utviklet derimot en del stygge sår som ikke ser ut til å gro. Det startet samtidig og på samme steder. Det dannes i perioder nytt vev for så å bli mer betent og deretter åpne sår. Ingen andre fisker får dette inkl en stor redtail. To tiger Shovelnose som gikk i samme kar sluttet og spise men utviklet ingen sår. De har vel vært slik en mnd tid nå. Noen forslag på hva dette kan være.
Alle vannverdier er bra.
Sår som dette kommer gjerne av bakterie-infeksjon (hvis fisken ikke har vært i slåsskamp, da). Dette er gjerne et tegn på høyt bakterie-innhold i vannet (manglende vedlikehold/vannbytter/slamsuging) og/eller svekkede fisk. Fisk kan svekkes av flere årsaker, så som dårlige eller gale vannverdier og trengsel (stress) i karet.

Alvorlige infeksjoner kan trenge resept-antibiotika...ellers er mer vanlige bakteriedrepende medisiner ok. Alternativ er mer naturlig urtemedisin som Melafix.
Jeg har tenkt meg til noe lingnende. Flyttet de over til et større og mye roliger kar med topp vannverdier og null stress. Men det har ikke hjulpet. Får prøve med litt medisiner og se om det hjelper. Hvis ikke får man vel humant avlive de for de har det ikke noe bra slik de har det nå.
Tilfeldig bekjentskap
© Lars Jamne
Reklame for plussmedlemskap