Finnes det fisk som spiser besj? større algeproblem, fører til mye avførig...

Lurer på om noen har et tips til meg? Nyoppstarta 180 l. Stått å gått i en mnd tid. Mye substrat i bunnen da dette skulle brukes til aquascaping. Før eg kom så langt (ville kjøre inn ny pympe først)hadde algene tatt over karet... vasker vekk på rutenweog alefisker og snigler vokser i rekordfart, mwn null sjangs å halde det nede... i tillegg til saalgespiserene besjer alt for mye (dei skiter konstant alle 6) så det er jo og et problem... satt inn 5 planter for en uke sida. Men det vokser over med alger gang på gang... til og med i grusen.. mørklegging?
Utvendig eheim 4+ 250 pumpe.
Nei, ingen fisker spiser bæsj. Det eneste du kan gjøre er å bruke slamsugeren og få bort all dritten som legger seg på bunnen.

Angående algene...hva slags lys har du, og hvor lenge står det på hver dag ?
Første mnd og litt til sto det et orginalt lysrør på ene plassen og tomt på den andre.
Det lysrøret sammenlignet dyrebutikken med dagslys.
For en uke siden satte vi inn et plantelysrør bak og flyttet det orginale frem. Og senere skal det inn eit lysrør som har med farger på fisk fremme.

Men misstenker det og kan komme noe sollys på akvariet, da lamellene ikkje er lystette? Det står i 2 etasje på et nytt hus med mye vinduer. Har prøvd unngå sollys men misstenker det kommer igjennom lamellene.

Lys sto på ca 8 t om dagen. Mer i helga. Nå er det av. Det hjelper ikkje.
Algeproblemet kom før vi satt inn nytt lysrør...
Antagelig har du hatt for dårlig lys og for lang lystid. Da vokser ikke plantene, men algene stortrives. Alger kan nemlig benytte organiske næringsstoffer, noe plantene ikke kan...og med mye maller blir det mye organisk avfall. Det hjelper lite å mørklegge nå som algene allerede er der, men kutt ned på lystiden til 6-7 timer max. Plant inn masse hurtigvoksende planter, kjøp et skikkelig 6500K lysrør og bekjemp algene på den måten. Imens er det bare å skrape glasset ofte, suge bort skitt ofte og beskjære de plantene som er værst angrepet.
Hvis du får kontroll på lyset kan du også sette inn flere hurtigvoksende planter og gjerne en gjeng kirsebærreker. Plantene vil ta næringen fra vannet som algene også liker, og rekene vil formere seg og holde algeveksten i sjakk.
Tilfeldig bekjentskap
© Haakon Haagensen
Reklame for plussmedlemskap