Triops i akvariumet?!

Er det noen her som har triops i akvariumet med andre fiske arter? Hvordan går det. Bruker du flaske vann eller vann fra springen,.? Hvor lenge lever triops?
Du kan ha triops i akvarium sammen med fredlige fisker (fisker som også går sammen med reker f.eks). Men du bør isåfall klekke de ut i en egen beholder for så å sette de inn i akvariet når de er blitt store nok til at de ikke blir spist og/eller dratt inn i filteret. Eggene vil heller ikke klekke hvis det er for mye mineraler eller forurensninger i vannet. Har du veldig bløtt springvann uten for mye kjemiske tilsetninger fra vannverket kan du bruke det, men klekkeprosenten vil nok være større om du bruker destillert vann (f.eks. batterivann fra biltema e.l.). Jeg har klekket triops i både springvann og destillert vann, og foretrekker sistnevnte.

Triops er utrolig artige skapninger, absolutt å anbefale! Jeg har faktisk akkurat klekket ut noen triops selv (denne gangen i vann fra springen), de er vel en 12 timer gamle nå. De utvikler seg usannsynilg raskt - dobler størrelsen fra dag til dag i starten. Og de er veldig glupske! Spiser alt som er mindre enn seg selv - også sine søsken. Typisk levetid er ca 6-8 uker. men de kan leve litt lenger.
Tilfeldig bekjentskap
© Marius S. Lier
Reklame for plussmedlemskap