Sumpplanter i plantebasen?

Plantene i plantebasen, er de kun vannplanter, eller er sumpplanter - som mange bruker i akvariene sine - også representert?

Hvis ikke, kunne det vært en ide å finne og regitrere sumpplantene, prøve å få tak i bilder, og gjøre det klart at dette er sumpplanter som kan funke i akvarium, men det er ikke sikkert?

Har ikke sett så mye av det her, men på det andre forumet har jeg sett tråder hvor folk spør hvorfor plantene dør. Ofte var svaret at plantene var sumpplanter, og mange egnet seg ikke for akvarier.
Dette skal og bør komme fram i beskrivelsen av planten. Der står det gjerne at planten ikke er egnet for akvarium, men heller terrarium. Det står også under noen planter at plantene kan overleve noen måneder i akvarium.

Kristian
Plantene i plantebasen, er de [i]kun[/i] vannplanter, eller er sumpplanter - som mange bruker i akvariene sine - også representert? Hvis ikke, kunne det vært en ide å finne og regitrere sumpplantene, prøve å få tak i bilder, og gjøre det klart at dette er sumpplanter som [i]kan[/i] funke i akvarium, men det er ikke sikkert? Har ikke sett så mye av det her, men på det andre forumet har jeg sett tråder hvor folk spør hvorfor plantene dør. Ofte var svaret at plantene var sumpplanter, og mange egnet seg ikke for akvarier.


de aller aller flaest "akvarie planter" er sumpplanter som kan leve på land og i vann
Plantene har ofte forskjellige vekstformer for over og undervannsvekst. Det merkes hvis man kjøper Cryptocoryner eller Echinodorus fra butikkene. Disse dyrkes delvis nedsunket og ser annnerledes ut enn plantene som har stått flere uker i vann. Endel planter mangler en submers(undervannsform) og vil stagnere veldig eller på sikt dø hvis de står neddykket. Slik info vil naturligvis komme med i hver profil.

Hvilke planter vi tar med i basen bestemmes helst av hvilke planter vi får bilder av. En sumpplante vil komme med hvis noen av brukerne fremskaffer bilder av planten under forhold den trives. Bilde må da være av en delvis nedykket plante.

Vi vil ikke ta med Fredslilje før noen fotograferer den delvis neddykket. Bilde av neddykket plante er verdiløst og vi vil ikke bry oss med å beskrive planten heller hvis ikke bilde foreligger.
Tilfeldig bekjentskap
© Erlend D Bertelsen
Reklame for plussmedlemskap