Ferieforingsautomat for granulat

Stilig prosjekt, å bruke en solenoid hadde aldri falt meg inn.

Hvordan er motstandsdyktigheten mot at fukt fra akvariet kommer i kontakt med fôret? Det er jo nesten alltid en utfordring med fôrautomater.
Hei! Takk for kommentar!

Kampfisk
Stilig prosjekt, å bruke en solenoid hadde aldri falt meg inn. Hvordan er motstandsdyktigheten mot at fukt fra akvariet kommer i kontakt med fôret? Det er jo nesten alltid en utfordring med fôrautomater.

Motstand mot fuktinntrenging har vært en av hoveddesignkriteriene mine. Om du åpner alle folder (Fold handling | Expand all) og søker i teksten på "moisture" så står det en del.

Jeg tror hovedpunktet er matehullet i toppen av akvariet. Det er også skrånende slik at mesteparten av dampen derfra vil nok blåse rundt omkring. (Men om jeg setter metalltrakta (Fig.1) som jeg bruker til manuell foring oppi noen timer så kondenserer det i den, selvfølgelig. Den er jo kaldere og glatt, og står i hullet.)

Så treffer det som er igjen plastslangen og krysset inni. De vil stort sett ha samme temperatur og ikke være kalde, og er heller ikke veldig glatte. Så da blir det ikke som på speilet på badet: det er glatt og kaldt. Så, der har jeg ikke sett noe kondens, sjøl etter at den har stått over hullet i dagesvis.

Likevel vil noe fukt komme opp i den store, gjennomsiktige trakta. Den luftes gjennom åpningen (a) i Fig.2. Så tenkte jeg at jeg kunne legge inn en liten pose med silikagel i flaska med mat som en siste skanse. Men det ser ikke ut til at det har vært nødvendig.

Det ser ut til at alt dette til sammen funker. Du så kanskje videoen på slutten.

Dette løser definitivt et behov, for jeg har syntes at det har vært litt mye å be naboene fore hver eneste dag med 15 mg mat! Småfiskene mine liker sult dårlig, og jeg tror ikke de skjønner helgefor. Men naboene syns det er helt undøvendig med en foringsautomat! Uansett så har jeg sett på dette som et gøy prosjekt som passer godt inn i det at jeg har en egen styringsenhet likevel. Den er også beskrevet på bloggen min. Jeg er jo egentlig programmerer..
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap