Mitt første møte med fiskeverden!

Hei alle felles fiskevenner! Tenkte det kunne være litt morro å starte en slik tråd da jeg nesten akkurat har blitt med i den våte verden av fisker, hehe! Hvertfall for å se tilbake til hvordan karet mitt utvikler seg med tid og erfaring! Nå var jeg litt treg med å starte en slik tråd, men fikk akvariet mitt i starten av januar! Dette er er kar på 230 liter jeg hovedsakelig kjøpte for å gi slørhalen min er luksuspalass, hehe!

Så det startet jo med denne slørhalen da, jeg hadde den i et piittelite kar på kanske 20l elns, så har aldri prøvd meg på større kar, men fant ut at dette er mye enklere på alle måter!
Jeg er bare 17år, så dette med å kjøpe både fisk og utstyr må tas i litt rolig tempo da jeg ikke er rik, hehe! Kjøpte da noen neontetra, for å fylle ut litt, de disse er relativt billige!
Ganske stusselig i starten, men når jeg fikk penger så fikk jeg også noen planter og pynte med, og noe diverse dekor fra der gamle lille karet!
Ble til at jeg fikk litt dilla på å kjøpe fisk, og kjøpte det jeg hadde råd til som jeg kunne ha i samme kar, noe som var en liiiiitt dum ide for senere planer, nå må jeg jo bli kvitt de for å få nye fisker den dag i dag! Men jeg fikk også et lite øye for platy, de er kanskje en kjedelig fisk, men jeg synes de er kjempe søte! De har også fått yngel, som jeg har i det gamle gullfisk akvariet, så de kan vokse og bli store! Jeg fikk også en kampfisk sammens med disse. Karet var jo ganske stusselig selv om jeg hadde fått noen få planter, så lette litt i huset etter noen midlertidige løsninger og fant noen blomsterposset og te/kaffekopper som de kunne svømme i dette likte de godt, og gjorde også at karet så mer komplett ut, men enda mye som mangler!
Videre utvikling av dekor
Fortsetter å legge ut innlegg nå, frem til jeg når der akvariet mitt er i dag, så oppdateringene kan bli mer i nåtid en fortid
Jeg leste litt på dette med å ha plastikkplanter og bestilte derfor noe div dekor og plastplanter fra ebay, disse liker jeg egt veldig godt, da jeg tok de i litt spenstige farger så de skilte seg ut og ga litt liv til karet, fått noen fler planter i også! Så noen ideer påæ dekorere med svampebob pynt, noe som jeg synes var litt gøy! Platy fiskene mine fikk også yngel rundt denne tiden, så nå har jeg 10 små platy bebier som jeg bil skal vokse seg store!
Jeg fikk sansen for å teste ut litt hvem fisker jeg selv liker, og hørt at mange sier guppy er en fin stimfisk å ha, så prøvde å kjøpe meg en 10 guppy, men desverre er det bare noen igjen da en fisk har spist på de til døde desverre, så da prøvde jeg noe annet! Sånne maller er jo noe alle har, så tok med en slik, og kjøpte også tre gurami som til den dag i dag er i karet mitt!
Men etter dette begynte folk å klage litt på suppe karet mitt, og med da å ha 4 platy, 3 sverdrager, en malle, en slørhale, en kampfisk, guppy, neontetra oh gurami kan jeg se at det er en ganske stor suppe ja... begynte å se litt mer på fiskee jeg kunne tenkte meg i fremtiden, og fant ut at mange ciklider er relativt lette å ta vare på og veldig pene å se på!
Men ciklider liker jo mye steiner og røtter, noe jeg ikke har stort av i karer mitt, ble planene endret til å bli kvitt fisker FØR jeg får nye, hehe! Men så at akvaroet mitt begynner, enda mye jobb, men begynner å se helt greit ut!
Mine første ciklider!
For å kjappe meg til dit akvariet mitt er nå, tar jeg ikke alt så detaljert
MEN i går var jeg og byttet mine sverdrager til fire store fine juvel ciklider!
Men da ciklidene liker stein og røtter, må også litt justeringer til! Jeg tok ut mye av svampebob dekorer og lagde min første steinhule! Og jeg ble ganske fornøyd! Lagde også en til på siden av karet, og disse er populære blant alle fisker!

Men det triste med å få nye fisker, er også å si hade til noen gamle, i dag ga jeg bort min slørhale, noe jeg synes var ganske trist da jeg har hatt den i nesten 5 år! Kampfisken ble også med på kjøpet, men når jeg da fikk byttet til juvel ciklidene, angrer jeg ikke ett sekund! For en utrolig fin fisk det er! Det virker som de trives godt, selv om jeg enda har mye å fikse på i karet, en bakgrunn og mer steiner + nye røtter er neste kjøp! Om noen i det heletatt leser det jeg legger ut, vil jeg gjerne ha tips til hvordan disse trives best Jeg er alltid åpen for feedback!
Tenkte jo poenget med denne tråden var å få hjelp til å utvikle meg innen hobbien, og det er lettere med feedback!

Tenker å lage litt bedere trådinlegg nå som «fortiden» er oppsumert, hehe! Men fint å vite hvor man har kommet også
Nye ciklider
Nå har jeg vært å hentet noen fisk jeg har ønsket meg lenge!
Blå acara har jeg lenge har lyst på, og fikk opp en finn annonse om noen i nærheten som hadde 4 til salgs, desverre fikk jeg melding om at en hadde dødd, men sitter igjen med 2 store acara og en litt mindre Har de i posene enda, men skal slippes løs nå snart!
Hørt at disse er relativt rolige ciklider, så ikke bekymret for at de flytter inn

Fant også ut i kjapp fart at en i nesten samme gate selgte 8 palettciklider, så da tok jeg med de i slengen også! Utrolig fine i fargene! Men hørt at disse er glade i å grave, så fler steinhuler er neste prosjekt for at de kanskje er mer underholdt av noe annet, hehe!

Videre nå har juvel ciklidene tilpasser seg sitt nye hjem supert! Virker som de stortrives alle sammen! Er salg i en dyrebutikk i nærheten 70%, så da blir det storshopping når jeg får lønn!
Tilfeldig bekjentskap
© Cathrine W. Bjørnebo
Reklame for plussmedlemskap