Artemia

Hei! Trenger litt tips til hvordan klekke artemia egg
Hva kan man bruke til salt? Kan man bruke vanlig salt? Hvordan vet jeg da hvor mye jeg skal ha oppi? Og hvordan sjekker jeg det?

Ennå litt nybegynner så må nok ha ting litt i teskje, så takk for svar på forhånd!
Det går bra å bruke vanlig bordsalt uten jod, men siden dette er tilsatt et anti-klumpemiddel, er det billigst og best å bruke havsalt, det gjør jeg (store poser i butikken koster veldig lite). Vær klar over at det grovere havsaltet tar litt lenger tid for å løse seg opp i vann enn bordsalt.
Du skal blande ca. 25 - 35 gram salt til en liter vann. Noen av de beste eggene trenger bare 25-30g/l (25-30 ppt), mens egg f.eks. fra Great Salt Lake (som ofte er veldig bra også) gjerne vil ha 30-35g/l.
Til en slik blanding tilsetter du 2 - 3 gram artemia egg pr. liter.
Eggene vil ha en pH på over 8, Dersom du ikke har det i kranvannet ditt, er det også lurt å tilsette litt natron (som du kan kjøpe i kolonialbutikken din), f.eks. 1 strøken teskje til en liter vann.
Du finner vel det meste om type klekker, krav til temperatur og lys, tid for å klekke, hvordan høste, hvordan oppbevare osv. på nettet?
Det avgjørende er ofte om du får tak i egg som fortsatt er i live. De MÅ ha vært oppbevart under 5 °C fram til de sendes/gis til deg (og du må fortsette med å oppbevare de kaldt til de skal brukes).

Lykke til!

Tusen takk for utfyllende svar, det hjalp mye! Ja har lest en del så da er det bare å starte
Tilfeldig bekjentskap
© Ariel Bornstein
Reklame for plussmedlemskap