Trenger man jord som substrat?

Er nybegynner når det kommer til akvarium. Jeg og samboer har for et par uker siden kjøpt et 54l akvarium fordi det hørtes ut som en interessant hobbyt. Vi har kun Betta, noen snegler, noen reker og Kuhli ål. Og vi er veldig fornøyde med hvordan dette ble! Så fornøyde at vi nå tenker på å kjøpe et større akvarium. Men en ting lurer vi på.

I vårt første akvarium ble vi anbefalt av dyrebutikken og kjøpe en slags jord/leire for å ha i bunnen og så sand/grus oppå der igjen. Jord for å plante plantene i hørtes logisk ut for meg, men herregud for et rot. Hver gang vi skal justere og flytte og bytte ut planter er de vanskelig å få festet i jorda under sanden. og vannet blir sykt grumsete.

Så i forberedelse til det nye akvariet vårt lurer vi på om jord/leire i bunnen er nødvendig. I guiden på denne siden står det ikke noe om jord. Som substrat nevnes kun sand og grus. Så i bunn og grunn; er jord/leire nødvendig/anbefalt å ha i akvarium?

Takker for svar
Med mindre du er veldig fokusert på planter, er det greiest å bare droppe det. Sand fungerer fint.

Hvis du senere skal ha en eller annen spesiell plante som trenger å dulles ekstra med, kan du heller lage en slags blomsterpotte til den, som kan senkes ned i sanda. Da får du forhåpentligvis også begrenset sølet.
Ålreit. Skal ha planter stort sett for å få det til å se pent ut og for gjemmeplasser til fisk. Er jo faunaen som er hovedattraksjonen! Liker også forslaget ditt om "blomsterpotte". Tusen takk
Jord, er avansert!!?!!



Hvis du ønsker jordbunn/myrbunn..

Så kan du starte med å tilsette tørket nedfallsløv. Det blir humusbunn når løvet blir nedbrutt. Det fører til økt algevekst.

Økt algevekst er et kompromiss man må ta, hvis man vil ha et sånt oppsett.. Noe kan man kontrollere med gjødsel, og Ferrogan..

Men du vil uansett få en hel del alger!!?!!

Tilfeldig bekjentskap
© Jeff Rapps
Reklame for plussmedlemskap