Bytte silikon sømmer på juwel akvarium (side 2)

Plussmedlem
Den (slik jeg ser det) viktigste grunnen til å ikke bruke antibac er at den ofte inneholder en eller annen for for fuktighetsgivende olje for at huden ikke skal tørke for mye ut. Ergo vil den kunne etterlate en film på glasset, noe man ikke ønsker ved silikonering.

Aceton fordamper fullstendig.
Personlig foretrekker jeg det når eg skal resilikonere. Jeg har aldri brydd meg om å skylle av silikonen, etter at den har herdet, pga acetonen. Aldri sett noen hensikt med det
Når det gjelder å fjerne silikonrester, så trodde jeg vel at det fantes stoff som fjernet det man ikke får skrapet vekk. Men det er dumt fordi man for all del ikke vil fjerne silikonen mellom glasset som kan skje hvis man bruker stoff som fjerner silikon.

Det er bra at isopropanol fungerer å bruke! Har en del som jeg har brukt på datamaskinen. Det er blårens fra Obs bygg: https://www.obsbygg.no/maling-tapet-og-tilbehor/rengjoring/blatind-blarens-1-liter-98f83b6b?v=ObsBygg-7021110120511&gclid=EAIaIQobChMIhJaT_KjJ-AIVRbrVCh1pKA1_EAQYAiABEgJd3PD_BwE&gclsrc=aw.ds

Isopropanol/blårens blir da brukt til å fjerne løse silikon rester man ikke får støvsugd.

Men jeg har ikke tenkt til å bytte silikon sømmene på karet med det første. Tar det muligens senere hvis jeg selger akvariet.
Men siden dere sier det ikke er nødvendig, så dropper jeg det muligens.
Tenkte også når akvariet er tømt å vaske det med oksalsyre dihydrat med en svamp slik king of diy gjør her: https://youtu.be/xnVUbAtKKGA

Går det fint å bruke oksalsyre dihydrat til å fjerne vannflekker, alger osv. når akvariumet er tømt selvfølgelig? Jeg vet det er et krystall/salt pga. vann atomer rundt selve syre molekylet oksalsyre. Burde jeg bruke noe hansker eller noe beskyttende utstyr, eller går det fint? Han king of diy gjør ikke det.

Jeg skaffet oksalsyre dihydrat herfra: https://www.historiskmaling.no/products/oksalsyre-blekemiddel-for-treverk?gclid=EAIaIQobChMI85yb7evJ-AIV35BoCR2psAjaEAQYAyABEgKpLPD_BwE
Hva gjør dere med gammel grus/ grus dere ikke vil ikke ha mer?
Plussmedlem
Jeg ville nok brukt hansker i omgang med oksalsyra ja. Særlig den der som er krystallisk og sannsynligvis ganske så ren.
Har aldri vurdert å prøve det på akvarium. Holder vanligvis med sitron- eller eddiksyre, i form av sitroner eller husholdningseddik.

Ang. grus/substrat så gjenbruker jeg den ofte. Da ikke som pyntelag, men som bunnlag under nyere sand, grus, soil etc. Det samme gjør jeg med aquasoil og sand også, i hvert fall så lenge aquasoilen ennå holdere formen og ikke har gått i oppløsning.
Ja, skal hvert fall bruke hansker hvis jeg bruker det.

Når det gjelder gammel grus, så er grunnen til at jeg ikke har så lyst til å bruke det er at jeg har malaysiske snegler jeg ikke vil ha. Noe tips på å bli kvitt det fra gammel grus og eventuelt steiner, røtter og planter?
Kok det. Selv om dem er død, hvis det har tørket...

 
Vær meget forsiktig med oksalsyre dihydrat. Måtte bruke nitril hansker og tettsittende vernebriller. Briller er veldig viktig. Oksalsyre er den sterkeste av de svake syrene. Jeg hadde kjøpt altfor høy prosentvis på oksalsyre dihydrat. Det er heldigvis løselig i vann, så jeg fikk skylt det ut av akvariet. Det løste opp alger og vannflekker veldig godt. Men ville heller brukt eddiksyre eller sitronsåpe med tanke på egen sikkerhet.
Tilfeldig bekjentskap
© Eric Bodrock