Hvor mange malawiciklider i karet?

Har fått forskjellig informasjon fra dyrebutikk, nett og privatpersoner. Hvor mange Malawi ciklider bør man ha i karet? Har hørt både en fisk pr 20L vann og 1 fisk pr 10 L vann, dette blir jo dobbelt så mange. 

karet jeg har nå er 180 L, og all fisk er ungfisk/småfisk enda. Lurer da på hvor mange fisk jeg bør minst ha i dette karet og hva man ikke bør overstige. 

Er klar over at de vokser og noen typer blir ganske store, så å flytte over i større kar med tiden er i planene. 
Plussmedlem
Hei!

Dette finnes det egentlig ikke noe svar på, i hvert fall ikke noe konkret. Det er nok også derfor du finner så sprikende informasjon.

Antallet må vurderes ut i fra hvilke fisk du velger, hvor store de blir, dine framtidige planer for fiskene, atferd og aggresjonsnivå, akvariets størrelse, filtrering, vedlikeholdskrav, og andre dyrevelferdshensyn. 

Det enkleste for deg er nok å finne ut hvilke fisk du ønsker å ha, og så se på hvor mange du kan/må/bør ha i akvariet ditt. Når det er sagt så er yngre fisk gjerne mildere i fremferden, i hvert fall til de når kjønnsmoden alder. Så om du går med planer om å utvide Malawihobbyen så kan du huse flere yngre fisk enn du kan voksne fisk i samme akvariet. 

Det finnes en stor del fantasisk vakre fisk i Malawi-kategorien, men de kanskje aller vakreste er såkalte mbuna - løst oversatt "steinfisk" - og de er ofte veldig territoriale, noe som gjerne legger begrensninger på hvor mange man kan ha. 

 
Tilfeldig bekjentskap
© Christian Alfredsson
Reklame for plussmedlemskap