Hva er det scalarene har?

Jeg har overtatt noen herlige fisker, og blant disse to gule scalarer. Den ene av de har noen sorte prikker rundt finnen, og i dag la jeg merke til at det også virker til å være en eller annen utvekst på finnen. Det er kun finnen på venstre side som er slik, den andre finnen ser normal ut.
Noen som vet hva dette er, og hva jeg behandler det med?

Legger ved bilder. 
Plussmedlem
Hei, Pink!

Jeg kan ikke se at det er noe galt med fisken. De svarte prikkene er nok bare pigmentflekker da fiskene naturlig har svarte tegninger.
Kan heller ikke se noen unaturlig utvekst på finnen. Jeg går ut i fra at det er den litt bulende finneroten du snakker om. Området der er fullt av muskulatur så det buler litt av naturlige grunner, og med mindre dette begynner å vokse mye mer tror jeg du kan ta dette med ro foreløpig.
Om det skulle bli et problem senere er det dessverre veldig lite å gjøre med. Da er avliving ofte den eneste løsningen, men dette må man fortløpende vurdere ut i fra almenntilstand.
Har selv en corydoras-frøken med en rimelig stor utvekst i buken. Men hun freser rundt, spiser godt, legger livskraftige egg som en maskin og viser ellers ingen tegn til svekkelse eller nedsatt funksjon. Så det trenger ikke være til hinder for dem.

Det jeg dog vil si er at scalaren din ser litt tynn ut, etter min mening. Ikke veldig altså, men den kunne vært en aning mindre kantete i formen. Litt ekstra god mat i et par tre uker kan gjøre dem godt. Vil også gjøre fiskene mer motstandsdyktige om kulen skulle vise seg å være en tumor av noe slag.
Takk for tips! 🤗 Jeg har ikke vært helt sikker på hvor mye mat de skal ha, eller om de ser friske ut (jeg fikk de for en måneds tid siden). Jeg skal prøve å øke fôringen litt! 😄
Plussmedlem
De er en glupsk gjeng disse scalarene, så hvis de kunne bestemme åt de hele tida. Men den ser frisk ut altså! Bare litt kvass i kanten.
...jeg burde skaffe meg scalarer igjen, kjenner jeg.
Tilfeldig bekjentskap
© Alexander Fjeld Karlsen
Reklame for plussmedlemskap