Syk fisk ?

Er det noen som vet om denne Neontetraen kan være syk ? Den har mista veldig mye av rødfargen på bakdelen også svømmer den veldig rart, den svømmer veldig ukontrollert og har hode veldig mye mer senket enn kroppen, hele tiden. 
(har ingen greie på fisk, dette er jobb akvarium) 
Plussmedlem
Hei, Rama. 
Ja, den er nok syk, 
Likner en infeksjon av svømmeblæra, siden den sliter med å holde likevekta i vannet.

Til å begynne med anbefaler jeg å bytte en del vann, gjerne en 25-30% hver dag de nærmeste dagene. Dette er like mye for de som ikke er syke. Friskt vann bidrar til sterkere immunforsvar, og fiskenes eget forsvar er gjerne vår beste måte å holde de sykdomsfrie på. 
Når sykdomsutbruddet gir seg kan man roe ned vannbyttene. 

Det går an å medisinere også, men det er litt tricky da medisinene som behandler innvendige bakterieinfeksjoner ikke er kjempeeffektive, samt at når vi ser at fiskene er syke er det gjerne for sent. De beste medisinene er de som har medisin i form av mat - som Sera Bactopur Tabs - men man støter ofte på problemer med at syk fisk ikke vil spise. Men det vil kunne bidra til at de som ikke er syke forblir friske. 
Forebygging den beste formen for sykdomsbekjempelse. 

Hvis du ser at den syke blir stadig verre, at den havner opp ned i vannet, puster veldig raskt, ligger på siden etc. tror jeg det beste er å avlive den. Ta den opp og klipp eller skjær av den hodet. Det er ofte den raskeste og mest skånsomme metoden å avlive så små fisk på. 
NB! IKKE kast fisken i do. Sykdommen kan spre seg i norsk natur. 

Håper det ordner seg uten flere syke fisk. Lykke til! 😊

 
Tusen takk for kjempe utfyllende svar. Setter stor pris på det. Skal følge rådene og håpe på at det ordner seg. 
Tilfeldig bekjentskap
© Lars Jamne
Reklame for plussmedlemskap