Micromark

Hei.
Er mikromark og microrm det samme, og hva er evt forskjellen?

 
Plussmedlem
Hei, WencheA.

Det er det samme.
Mangler en Bra oppskrift på micromark?
Har prøvd flere, men de blir alle veldig våte, og så dør marken .
Plussmedlem
Jeg fant faktisk en gammel post it - lapp med oppskriften jeg pleide bruke....
Der står det 1.5 boks havregryn, 1 boks vann, gjærdryss.....
Boksene jeg brukte var vel på ca 1dl og valgt ut fra boksene jeg hadde micromarken i.
Skal man ha større kulturer er det jo lett å bare oppskalere oppskriften.

Jeg hadde det også litt moro med å bruke spirulinapulver for å få grønn micromark eller paprikapulver for å få røde/oransje......
Takk, vil prøve denne da  
Prøvde en gammel tråd her på AF. Vet ikke hva jeg gjør feil ? Men de blir helt flytende etter noen dager.
Plussmedlem
Har aldri brukt oppskrift.
Hiver i havregryn, fukter dette, så drysser jeg gjær over.
Om jeg føler for å være litt fancy har jeg i noen skjeer babygrøtpulver.

Ser jeg senere(timer/dager etter) at dette er for bløtt, tilsetter jeg ekstra havregryn. Vedlikeholder kulturen med et gjærdryss en gang i uka eller deromkring.
Erfaringsmessig liker mikromark gode innetemperaturer, så ikke oppbevar dem steder der tempen faller mye under 19/20 grader. Da stagnerer kulturene raskt.

@milo - det var en kul idé å bruke krydder i kulturen! Hvor la jeg gurkemeja!?
Er du sikker på mængderne ? Virker veldig tørt ?
Plussmedlem
Hvis det blir for tørt er det bare å prøve seg fram med bittelitt mer vann. Motsatt hvis det blir for bløtt, bittelitt mer havregryn.
Kan jo f.eks gå for 1.25 - 1 boks....
Nå er det noen år siden jeg holdt på med dette, men mener å huske at jeg etterfylte med litt havregryn etter en stund, fordi kulturen ble tynnere
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang
Reklame for plussmedlemskap