110 liter

Hei, jeg har en 110 liter. Har et par med Sommerfuglciklide men synes at akvariumet blir litt tomt med bare de når det står som midtpunkt i gangen. 
Har dere noen forslag til fisk som kan passe med Sommerfuglciklide? Eller noen annen fisk som lager litt liv i en 110 liter?  (Har fått forslag om kardinaltetra og cherrybarber)
Har flere akvarium så kan evt flytte Sommerfuglciklide også. (Har fått forslag om kardinaltetra og cherrybarber)
Selv har jeg mest erfaring innen guppy og killi
(Gammelt bilde av karet. Har tatt ut guppy, sverddrage og eplesneglene) 
Takk på forhånd😁
 
Plussmedlem
Rent personlig, hvis meningen er å ha det som et midtpunkt i gangen....
Jeg hadde flyttet sommerfuglcichlidene til et annet kar (som du sier du kan) og hatt enten endlers eller vanlig guppy der. Siden jeg tross alt er den jeg er så hadde jeg kombinert det med en gruppe corydoras.
Dermed vil du få et fargerikt kar med mye liv....
Har prøvd og ha guppy oppi men de svømmer så høyt oppe at lokket skjuler de (når man går forbi) man må bøye seg for å se de på toppen😅men de svømte kanskje så høyt pga de var redd Sommerfuglciklide? (Vet de er toppsvømmere generelt) men føler guppyene mine i andre kar svømmer litt overalt.
Plussmedlem
Hvis guppyene bare svømmer helt oppe i overflaten så høres det nesten ut som et problem med vannet ditt.....
Oksygenmangel eller noe annet....
Har kommet fram på testen at jeg mangler litt co2 men kan man gjøre noe med det annet enn å tilsette med sånn flaske husker ikke hva det heter nå. Men man kan kanskje tilsette noe annet?
Her fanget vi Sommerfuglciklide (Mikrogeophagus ramirezi) i Rio Meta vassdraget i Colombia, i 2017:

[External Image]

Som du ser er det bare en liten del av bekken som får direkte sollys, resten er i skyggen. Sommerfuglciklidene dine ville garantert satt pris på noen skyggefulle partier i akvariet sitt. Dette vil gi økt trygghet og trivsel, og oppnås lett med store planter, flyteplanter.eller store røtter.
Bekken var full av vissent løv, og vannet hadde et hint av brunfarge. Jeg ville avgjort lagt en haug med visne eike- eller bøkeblader på bunnen. Nedbrytingen av disse ville også tilført vannet noen humusstoffer, disse er veldig bra for fiskehelsen.. 

Vi fanget Sommerfuglciklide

[External Image]

men også annen fisk:

[External Image]

De store tetraene vet jeg ikke hva er, men de andre er Copella eigenmanni (= Copella metae).
Sitnevnte kan se slik ut:

[External Image]
[External Image]

Så en gruppe av disse ville vært helt biotop-riktig. Jeg har flere Copella-arter sammen med dvergciklider (Apistogramma), og de går fint sammen. Og Copella'ene holder seg stort sett litt høyere i vannet enn ciklidene.

I nærliggende områder fant vi mange andre arter som antakelig også bebor de samme vannløp som Sommerfuglciklider, og som vil passe utmerket sammen med dem:

Axelrodia riesei:
[External Image]


Nannostomus eques:
[External Image]

Nannostomus unifasciatus:
[External Image]

og Nannostomus marginatus varianter:
[External Image]

Lykke til!
Hei, Tusen takk for et lærerikt og nyttig innlegg skal se hva jeg får til Tom😊 
Hyggelig at du likte det. Hold oss gjerne oppdatert på hva du gjør og hvordan det går!
Plussmedlem
Et av de fineste bildene av rubintetra jeg har sett. Kudos til fotografen!
Hei igjen, Hvis jeg skulle flyttet sommerfugl cikilidene og hatt de i et arts kar hvor mange liter burde det minimum være og har du kanskje et inspirasjons bilde av hvordan karet kan se ut?
Det er jo akvariets grunnflate som er viktigst, de trenger ikke stor høyde.
Hvis du bare skal ha et par + noen små tetraer vil jeg si at 75x35 cm grunnflate, som i en 85 liter, er det absolutt minste jeg ville holdt dem i. Men jo større grunnflate desto bedre, så f.eks. 80x40, som i en 128 liter, vil være mye bedre!

Noe av moroa når man planlegger er vel å søke inspirasjon, så jeg skal ikke ta fra deg den gleden.
Men nederst på denne siden (Link) viser bildet til Ivan Mikolji et par Sommerfuglciklider i sitt naturlige miljø. Høye planter bak danner skygge, fin sand, blader og slam på bunnen, og sikkert noen røtter også.
Hvis du fjerner øvre halvdel av dette akvariet (Link), ser du hva jeg mener kan være en passende innredning.

Et tips: Hvis du planlegger å ha Axelrodia riesei eller Nannostomus marginatus i karet, kommer begge artene på Storauksjonen i Larvik den 23. Mars.
 
Tusen takk for tips om at de fiskene kommer på auksjonen er alltid med på auksjonene i Larvik
våknet opp til at hunnen av sommerfugl cikliden var dør i går så det var en nedtur men har planer om å velge ut noen hunner sånn at hannen selv kan velge partner som jeg har hørt er lurt. Skal få sett på lenkene du la til i innlegget
...har planer om å velge ut noen hunner sånn at hannen selv kan velge partner ...

Ikke gjør det. Det er ikke naturlig for disse å gjøre det slik. 
 
La ut samme innlegg på Facebook og da sa en del at jeg burde ha fler huer sånn at hannen for velge men da gjør jeg ikke det allikavel.
Det er ikke unaturlig å tenke slik og å gi slike råd. Mange dvergciklider, bl.a. mange Apistogramma, er polygame, dvs. at en hann kan leke med flere hunner på samme tid, der hannen beskytter et stor-revir som inneholder mindre revir til hver av hunnene med egg/yngel.
Men det er likevel hunnene som bestemmer om de vil leke med ham, og hvem de vil ha som far til sine barn.

Sommerfuglcikliden Mikrogeophagus ramirezi vil helle mer mot polyandri, dvs. at en hunn leker med flere hanner. Dette har jeg selv opplevd for veldig mange år siden da jeg hadde en større gruppe av disse i en 160 liter (1 meter lang og 40 cm bred). Hannnene lagde, så langt det gikk, egne små revirer, og hunnene valgte hvem de ville gå til. En av hunnene la egg sammen med en hann, og da eggene var klekket, flyttet hun over til en annen hann og la egg i reviret hans også. Alenepappaen i det første reviret beskyttet og oppfostret yngelen så fint som bare det, helt uten hjelp fra den troløse moren. I andre revir var de to foreldrene sammen om oppgavene.
Hvis et par av denne arten har egg/yngel, og en av dem blir borte (dør, flytter seg selv eller blir flyttet), går det som regel mye bedre med yngelen om det er moren som blir borte.

(Jeg snakker her utifra friske, viltfangede individer eller direkte etterkommere etter slike, ikke eksemplarer som er innavlet i veldig mange generasjoner på store farmer, der fiskene blir kronisk infisert med Spironucleus og Hexamita flagellater, med antibiotikaresistente stammer av bakterier som Aeromonas og Mycobacterium, i tillegg til Megalocytivirus. Ikke rart Sommerfuglcicklider dør etter kort tid i akvariene våre! (Men det er jo fint for businessen; økt salg!)
Her blir også gener så utarmet at fiskene vanskelig overlever i andre miljøer enn der de er produsert, og yngelen har ofte mistet mye av evnene til selv å ta seg av avkom da de selv ikke har erfart å bli tatt hånd om av foreldre, men er oppfostret på kunstig vis av mennesker.) 
tusen takk for forklaring du har virkelig mye kunnskap etter mange år. Håper jeg også har så mye kunnskap om fiskeverden en dag
Tilfeldig bekjentskap
© Holger Lockertsen
Reklame for plussmedlemskap