6 oppdrett i 2006

E-Dahl: samme som h.multispinosa. men disse er bedre foreldre. meget produktive!
alfen50: Går i en 240 liters akvarium. Da legger egg og yngler hele tiden. Har noen huler og trerøtter, men de legger eggene åpent på taket av en av hulene. Hanne passer ynglene mens hunnen oppholder seg gjemt bak en rot. Når yngele blir store nok er hunnen nede og legger flere egg.
Kjetil66: Leksparet gikk i en 152 liter. Jeg la en flat sten over to runde og eggene ble lagt oppå stenen. Foreldrene passet på som en med, og ca 150 yngel vokste opp.
CarpaDi: Har et svært leks-ivrig blå Acara par. De har siden jeg fikk de i september hatt tre kull (nov 06). De er nå i gang med sitt fjerde - flere hundre egg har nettopp klekket. Foreldrene viser stort engesjement - flyttter de øsrmå rundt omkring i akvariet. Har 20 stk som har overlevd fra tidlligere kull - svømmer rundt i et eget yngelakvarie (60 liter)
Trulte: La egg etter kun noen få dager (Juni 2006). Foret med flakfor oppløst i vann fra de var fritt svømmende. Brukte en sprøyte og en tynn slange og sprøytet maten over yngelen. Ca. 50 stk som voks opp av dette første kullet. Går ilag med et Palettpar som fikk yngel samtidig. De ulike parene rotet sammen yngelen så de blå ciklidene passet en del av palett yngelen og omvendt. Enestående foreldre som passet yngelen sin (og palettene sin) utmerket.
Bøtteballetten: De ynglet flere ganger i selskapsakvariet. Men der ble ungene spist av annen fisk. Tilslutt flyttet jeg leksparet over i eget kar (54 L). Foreldrene ble fjernet da yngelen var frittsvømmende. 4 vokste opp.