15 oppdrett i 2009

Svein Richard Hansen: la egg i selskapskaret i stuen. tok de over i yngelnett i opprettskar.
TK: Dominerende par passer yngel i 250l. Har latt mange yngel være igjen hos foreldrene, sammen med andre voksne. 40 er omplassert til oppvekstkar. pH7 GH6-7
sebraciklide: har funnet 2 yngel
gjedde kongen: la egg på en skifer stein.
flinke foreldre
Berit: satt 3 fisk i et 120 l kar. 3 dager senere hadde 2 av fiskene tatt livet av den 3 å la egg samme dagen. 6 dager senere var yngel frittsvømmende som en liten sky i karet.
Titti: Jeg kjøpte to flotte acara i begynnelsen av mars. De har gått i 325 liters kar. Plutselig var det bare en haug med yngel. Brukte hevert og flyttet de over i eget kar.
jettæ: Paret legger egg hele tiden. Flyttet noe av yngelen over i eget 20l, sammen med baby eplesnegler. Foret opp på sera micron, zoogro oppvekstfor, knust sera viformo og knust tetramin.
betta..ramirezi: har et par som legger egg hele tia
Eva-Lill: Et ungt par som har lagt egg to ganger. Andre gangen fanget jeg noen yngel med en hov og tokk i et oppforingsakvarie. De er i full sving mens de jeg ikke fanget har blitt spist opp i selskapsakvariet.
JK Aune: Paret ordnet det hele på egen hånd. Eggene ble lagt på en rot, og klektes etter to-tre dager, for derretter å bli flyttet til en grop i grusen. Pga det økte temperamentet til foreldrene ble de gitt bort, og noen yngel satt sammen med unge palettciklider, hvor de ser ut til å vokse meget fort.
Stingray: Dette ordnet de helt selv! Unge og fulle av hormoner!! Fra april omtrent la de egg hver(!)uke og pakistanbotiaene spiste de opp etter få dager. Etter 4-5 kull greide de å ta vare på ca. 20 stk, men da de igjen la egg,etter ca. 3 uker, blei de halvert. Nå er det 3stk som er ca. 1 cm-ca. 7 uker.
CNC Blondi: Dette er en utrulig enkel ciklide og drette..
Fikk tak i ett ungt par og satte det i ett kar med grus og mangroverot i...
1 uke etterpå så var dar yngel i karet som forldrene passer på..
Flyttet foreldrene når yngela va en uke så eg kunne fore dem godt selv..
Rian: Kjøpte 6 små i håp om et par. Dannet par når de nådde 7 cm. etter et par vart til så gjekkk det egentlig av seg selv.
Lars Jamne: Ligger egg på skifersten eller skiferhule tak. Ca hver 4. uke nå. Har pt 3 forskjellige kull under oppfôring nå - ny ladning egg ble funnet 25/11. Eggene tas ut og fôres opp i 10l bøtte med eget filter, varmekolbe og grus...

I begynnelsen lot jeg dem ha eggene i karen, men da ble de mat for Gullsøm og corydorasene og foreldrene ble fryktelig stresset av det. Nå "stjeler" jeg 90% av eggene og de passer de resterende til de forsvinner....
KAH: lekspar i artskar