11 oppdrett i 2007

Knut B.: Har lagt til rette med mange huler. Gravd litt ut under røtter o.l.. Har hatt 2 hunner og en hann, men det er bare den ene hunnen som har hatt yngel. Hannen har ikke vært interessert i andre enn henne.
Hegga: Har et par i en 63 liter innredet med en rot og en kokosnøtthule.
Paret går alene og yngler hele tiden.
Rune Lillevik: Satt ut en mengde med kokosnøtthuler på en finsandet bunn. En hann til to hunner. fikk et kull som nå ser ut til å ha passert den verste risikioen...
E-Dahl: 63 liter med mørk blåsersand og røtter. lekte i en kokkos hule.. ca 50 yngel. foret opp på nyklekt artemia
foffo: la eggene i en kokosnøtt
SolVard: Det var mye om og men før jeg fikk disse i lek - det meste skylles vel at det ikke var stabil PH . Denne ble tlslutt senket med Eikblader og Mose, dette gav lek ganske kjapt. Se yngletråd på min profil.
Kurry: Dette gikk av seg selv.
spesiellinor: Yngler hele tiden, har litt problemer med åfå de til å vokse opp. men har fått 4 stk til å overleve over den kritiske perioden nå
ElinP: De klarte det meste selv. Hadde en han og to hunner, men den ene hunnen ble mobbet ihjel før jeg rakk å fjerne den.

Hadde først 10 stk yngel, hvor 5 har overlevd. De fikk nyklekt artemia i 2 første ukene.
reinert: ph 5,5
70l
mye planter
kokosnøtthule
røtter
25 grader
hjørne filter me sirkulasjonspumpe
Frode R.: Hadde et par gående i et 530 liters biotop kar. Hunnen legger eggene i en kokosnøtt som er delt, og kjært en liten åpning til. Etter at eggene er klekket, og de er frittsvømmende, tok hun dem med ut. Hunnen passet på yngelen, mens hannen passet på området som de hadde erklært som sitt. Etter en stund må yngelen klare seg selv. Nå er det såpass med planter og gjemmesteder i karet at minst en har klart å vokse opp (ca 2 cm). Imponerende med tanke på at det går flere ciklider der.