12 oppdrett i 2010

Lars Jamne: Selskapskar med 1 han og 5 hoer. Lagt egg under røtter og i mallehuler. Yngel er tatt ut av karet når de er 2-3 mm for å forhindre buffet for de andre.

PH rundt 7, temp 26, filtrert over torv
Tom K: Har en 112l, med en lekstrio av viltformen.
Karet er utstyrt med to huler, en i vært hjørne, røtter, masse eikeløv og godt med flyteplanter. Phen ligger rundt 5.5-6.

De legger egg gjevnlig uten at jeg gjør noe spesielt og ynglene fores opp på nyklekket artemia.
aGal: Går i kar med naturlige hule formasjoner under røtter der det lekes. pH 6,5 GH og KH ligger begge rundt 4.
En overlevende unge etter første seriøse forsøk.
LOFFA: La egg i bambusrør hule
rognik: byttet vann enn gang for å bare prøve, også 2 uker senere popper det opp 30-40 yngel på bunnen av akvariet
Jone K: eg byttet masse vatn, og til slutt hadde dei lakt egg inne i ein av skifer hulene i karet
Tin-Tin: Selskaps-akvarium med masse planter. Gjorde ikke noe spesielt annet enn å la plantene få gro, og prøve å få no mat ned til de små. Tror de fant mer selv :)
anders86: etter første seriøse forsøk overlevde 8 stk, som nå måler 1 cm. 1 hu og 1 han som legger egg jevnlig i kokosnøtt. nytt kull har kommetr alt.
Nesoddtangen.com: 180 liters Sør Amerike medfler kokosnøtter og terakotta malle huler.
Kakaduene liker terakottahulene godt men legger eggene i kokosnøttene.
26 grader og PH 6,2 fra krana.
Salac: En hann og fire hunner fores godt over en lengre periode. Flytter så hannen og best egnet hun over i et mindre kar med 3/4 samme vann og 1/4 nytt, kaldere vann. Her har de valget mellom flere ulike huler. Egglegging skjer som regel kanskje kjapt. Foreldrene driver utmerket yngelpleie. Har jeg plass sender jeg gjerne hannen videre til enda en av hunnene på samme måte.
Andreas Bergseth: Lekte i en kokosnøtthule i en 60l. Etter flere forsøk fikk jeg 5 til å vokse opp. Mye yngel ble spist av andre fisk. Javamose i karet ble redningen.
Lene: Flere omganger med egg/yngel i selskapskar. To yngel klarte å overleve blant endel glupske fisk etter foreldrene sluttet å passe på dem...