5 oppdrett i 2010

Lillemeg26: Kjøpte et lekspar, og de har lagt egg flere ganger. Har sugd opp noen yngel og satt i eget kar. Matet med nyklekket artemia, avskallet artemia, senere knust flakfòr og litt knust algetablett.
Etter egglegging har både mor og far passet wigglers, men litt etter de blir frittsvømmende har far overtatt omsorgen og jaget bort mor...
MagnusTT: De lekte i selskapskaret, etter at yngelstimen ble halvert på kort tid fanget jeg opp noen yngel over i en 20liter, de har nå vokst seg 2cm store. (april.2010)
riorota: Dette gikk i grunnen helt av seg selv. Flinke til å passe på yngelen.
Akvariefrelst: Fiskene bare ble foreldre. Eggene ble lagt på bambus stammen. Nå er det veldig mange yngler på 4-5 dager. Jeg er på jobb, men Konemor ønsker å ta de over til det søramerikanske baby akvariet. så de ikke blir spist.

Historie.
Ciklide kjøp i Bergen, som en annen type. Men det viste seg og være Regnbueciklide. Litt dumt siden jeg hadde et 30 talls yngel fra før. . parret går sammen med 4 Discus, 5 Scalarer, 40 kardinaltetra og 20 Norskflaggtetra 20 Regnbueciklide barn, 30 Ancistrus og 30-40 talls pansermallerav forsjellige arte.
Akvariet på 530l er bygd opp slik at det er siv, flyteplanter og bambus fra vietnam i halve karret som går over til en "klipp" med lavere planter som bregner etc.ca 15 cm vann høyde. under klippen er det et større åpent område som dekkes med tett beplantninger runt. høyde under klippen er ca 40 cm, så alle fiskene har mulighet for å svømme igjenom formasjonen. det er også noe mangrove røtter.


temp: 28grader
PH ca 5-6
DH ca 7
Vannfarge litt gulbrunt pga røtter, bambus og blader

morro med fisk
Helge: Gikk av seg selv. De nyklekte fikk spirulina til startfor. Vokser litt sakte synes jeg.