8 oppdrett i 2006

Kristine: 3 hunner og en hann i samme kar samt god foring og mange gjemmesteder førte til tygging. Tok etter ca 20 dagers tygging hunnen over i en 30-liter som hun kunne spytte i, og det har jeg brukt til oppforingskar etterpå.
Daffke: Går sammen med div malawi i en 150 liter. De får styre seg selv.
Sølvi Gullaksen: Tygget i 22 dager.
Ble tatt ovet i annet kar etter 18 dager.
Ble hos yngelen et par dager etter at hun spyttet
Werner: Temperatursvingninger i kar, og mye gjemmeplasser i stener. Yngelen klarte seg fint på egenhånd og var god å gjemme seg. Klarte å fange en og ha i fødekar, fant en til noen uker senere, tydelig mindre en den i fødekaret.
Big W: fiskene fikk mer mat i ferien (automaten ble overdosert)

da jeg komm tilbake så jeg at en fisk har egg i munn (viste ikke når det begynte)

fisken er flytett til fødekar og etter ca 10 dager spytet hun 3-4 små fisk
2 dag mama er returnert til stor kar og barna mates flere ganger daglig med yngel pulvermat
GeoMag: Hadde en han og en hun sammen ;-) Tror jeg så ungene inni munnen hennes en uke før jeg hadde henne over i en guppyfødekasse der hun spyttet etpar dager etterpå. Lot henne gå der en stund, men fisket henne ut da jeg fant det var på grensen til dyrplageri...
MagnusTT: Kjøpte disse av en i klubben i juni i år, satt disse i et 110l i stua. De fikk gå der en stund uten noen innblandinger, og det er nå blitt 1 ungfisk. Neste gang får jeg prøve å fange opp hunnen. Slik at uttellinga blir bedre:)
Liss Nilsen: Jeg flyttet hunnen over i eget kar da hun hadde tygget i ca 20 dager,og ca 10 dager etter det spyttet hun 5 små gule barn:)