34 oppdrett i 2008

Ssffb: Jeg har 2 stk gutter på 4 stk jenter i et 112 liters akvarium. Leken startet ganske rask etter innkjøp av fisk .Det er mye sirkulasjon og gode vannverdige. Karet er innredet med mye stein og huler.Hunnen tygde i ca 31 dager.
akvafil: Labidochromis Caeruleus Blue "Nkhata bay".

Dette er den blå varianten av den mer kjente gule "golden".

Lek i 240 liter med store rullestein og sandbunn som innredning. Hunnen ble flyttet over i 70 liter etter hun hadde "tygget! i 2,5 uke. Yngel ble i starten foret opp med sera color flakfor, og nå får de rekemix i tillegg.
Eva-Lill: 22 januar tømte vi en golden frue for 13 golden yngel
Jonas B: Hadde 6 fisker i en 180 liter, Innreda med grus og planter, steiner og ei trerot, Hannen leika med to hunner omtrent samtidig, og disse gikk med egg og yngel i munnen i nesten 3 uker. Tømte hunnene og fikk til sammen 24 unger som nå går i eget kar.
Supersiv: Fremgangsmåte.. Tja.. De ordner seg vel igrunn selv. Bare passer på å få tatt ut hunnen av hovedkaret før hun spytter, så ynglene ikke blir fiskemat. Men det sier seg vel selv...
duppsko: la egg mellom noen stener
Flashi: Tok bære ut hunne når hun begynte å tygge
Sølvi Gullaksen: Vokste opp i hovedkaret
moddy: spyttet 17stk etter 15 dager i 40L yngel kar
Grrrotle: Regelmessige vannbytter, rette vannverdier og mangen huler i karret
Kjetil66: Som vanlig for Malawi
Ina Kristiansen: Vel var egentlig ikke så "inn" i Malawi. hadde en liten gruppe Golden vi skulle passe på og etterhvert selge. Så plutselig en dag så var det en hunne som hadde bolle munn. Vi fanget henne opp og satt henne i et eget akvarie, og etter en ukes tid så spyttet hun ut 12 unger.
Overleves prosenten var bra, da vi har 11 stks som har blitt store og flotte.
CapK: Mange skjulesteder i form av skjell, jevnlige vannbytter.
Tommy Eker: Går i et 1050 liter med kalkstein som er bygget opp
Ruckus: Tar ut hunnen etter 10 dager og overfører til "spytte" akvariet...slipper yngelen etter 21-22 dager i en temp. på 27 grader..alle 4 hunnene bruker like lang tid + - en dag.
stwo: Leker hele tiden. Skift vann ofte.
Koi og hoi: går 3 hanne og 3 hunner sammen gikk ikke mange ukene før det ble egg
Thor M: tok ut tyggende ho etter ca 14 dager. spyttet etter 6-7dager i 15 literen..
Myrheksa: Oppdaget en tyggende hunn i siste liten og fisket henne ut av hovedkaret.
Hun ble sluppet over i et 60 liters spyttekar,og etter få dager hadde vi 10 småtasser.
odin andersen: hadde 1 hun og 1 han i et selskaps kar etter mye lek og litt graving av hannen så såg eg at ho tygde når termin nermet seg flyttet eg ho til et anna kar der ho fikk gå for seg sjøl når ho spytta flytta eg ho vekk fra yngelen. fora yngelen med artemia egg og når dei ble ca 2,5 cm flytta eg dei sammen med foreldra igjen. trur eg fekk 11 yngel
Alenate: som med mine andre malawi
Skofus: Har ett par i chiclide karet mitt. Hunne gjemmer seg i planten i noen uker når hun ruger på eggene. Etter at hun har sluttet å spise en stund slipper jeg henne over i ett lite spyttekar (20l) Slipper hun ikke yngelen i løpet av noen dager "rister jeg dem ut og slipper henne over i hoved karet igejn. Yngelen fores opp til passe størrelse i det lille karet med variert mat flere ganger i døgnet.
tomj: Samme som fleste Malawi, lette få småtasser på. Tar aldri henne opp, har gjemmesteder for tassene så de overlever.
stine-ma: leker, tygger og spytter, er ikke mye mer å si..
Mariflyfly: Strippet hunnen etter 20 dager, yngel i eget yngelkar
Laffzi: Yngler hele tiden. Mye stein og huler / kokosnøtter
linskat: har egg og yngel i munnen
Jon M: Gikk av seg selv
THT: Ukentlige 1/3 vannbytter med kaldt vann. Tok moren over i eget kar etter hun hadde tygget i tre uker. Fikk 19 yngel og alle lever i beste velgående bortsett fra en som døde første natten.
Blåmann: Foreldrene i 960 liters akv. Yngel voks opp i skjulesteder rundt omkring i karet
IMS: For 2 mnd siden så jeg plutselig at den ene hunnen gikk å tygget. Tok den over i eget akvarie etter ca 18 dager og hun spyttet der. Fikk 9 stk og alle lever enda.
sjånesen: De leker hele tiden, tok hunnen over i en 60l ca 14 dager etter at hun begynte å tygge.
Tok henne ut dagen etter hun spyttet.
Fikk ca 20 yngel
E-Dahl: oppdrettet i artskarr
Rampoline: Hunnen spyttet yngelen før vi klarte å fange henne ut av akvariet. Bare to yngler overlevde.

Erfaringsråd: Når hunnen har "tygd" i ca 3 uker, TA HENNE UT og over i et annet akvarie. La henne gå der til hun har spyttet ut de små, for så å ta henne tilbake til hovedakvariet. Hun kan fort spise egne yngel.