15 oppdrett i 2011

Frank Steinar Sørensen: Gruppe på 2,1. Som andre malawi. tømmer henne når hun har tygd i 3-4 uker.
Therese Sannes: dette gikk av seg selv. har 30 ungfisk av begge kjønn i 200 liter. flyttet tyggende hoe over i et spytte kar etter 3 uker ca. kom 3 yngel som lever den dag idag. og flere er på vei.
Vegard Myrvang: Fortsetter der de slapp i 2010..
Christer & Turid: ingenting spesielt
Roy Fredrik Pedersen: 7-8 stykker går i en 2700 liter sammen med mange andre Malawi ciklide arter. De tyggende hunnene blir tatt ut og satt i egne bokser med luftestein. der blir de til de har spyttet ut yngelen. Yngelen blir foret opp sammen med andre Malawi ciklide yngel.
Ina Dischington: Bytter vann og forer godt så leker di som bare det :)
fjelltorsk: Har en gruppe på to hanner og tre hunner, og de leker gjevnlig. Går i et kar med andre rolige Malawi.
Xoine: Går i 160L i lag med noe annen fisk. 1 hann og tre hoer. Alle tre med egg, hvert sitt fødenett til ungene er svømmedyktig. Ungene går i 60l til de er store nok til å glytte ut :)

-Aleksander
CNC Blondi: Kjøpte 2 flotte golden på en dyrebutikk og ikke lenge etter eg kommer hjem med dem så begynner den ene å munnruge.
Kan si dette er flaks i vært fall.
Tømte henne etter 2 uker og fikk 16 stk som vokste til.
Nå munnruget hunn igjen og det kom over 20 stk denne gangen.
Espen André Andersen: Får levendefødende i 160ltr selskapskar uten videre oppfølging 1-3 overleverer hver gang de tygger uten inngrep fra meg.
Torgeir Haugen: Gruppe på ca 6 stk i et 530 liters selskapskar. Tok ut hunnen og hun spyttet ca 12 yngel i eget kar. Gruppen har lekt flere ganger etter denne første gangen, men jeg har ikke tatt hunnen over i eget kar flere ganger så jeg regner med at all yngel som er født har blitt mat for andre fisker i akvariet.
bendix843: masse mat masse strøm masse gjemmeplasser
Kennymann: PH 8,5
GH 10
Blippblopp: Tyggende hunner flyttes til eget kar.
Flytter de tilbake et par dager etter at de har spyttet.
Forer yngel med knust Tetra ShrimpSticks og JBL Novo Malawi
Akvariefrelst: Mine våksende golden går sammen med andre Mallawi ciklider i mitt 450 lite.
Har finkornet sand fra biltema, lavastein, røtter og en del planter med tykke blad. samt flyteplanter som mattilskudd. forer mest med tørrfor, men rå scampi elsker de, når de får det.
Hannene er noe større en hunnen med sine nesten 15 cm.

Har ikke noe bestemt fremgangsmåte, men ser ut som det hjalp å gi mye mat før vann bytte, å så la de "sulte" i 3-5 dager. (noe jeg gjør ved all vannbytte for å få vannet til å stabilisere seg fortere. NB! ikke i yngel karret hvor jeg bytter vannet ganske ofte)

Mora "tygger"egg å yngler i ca 20 dager før jeg tar de ut og setter de i yngell kasse hvor de er tilde slipper yngelen. alt i alt et sted mellom 22-28 dager. Har ikke altid kontroll på når de har fått egg og når de slipper yngelen.

Barna våkser fort ved mye mat og ofte vannbytte. Har høy strøm og innvendig skummfilter i yngelkarret. Har hatt drette 2 kull i "år" desember 2011