3 oppdrett i 2009

Biostar: Yngler i skjell
Hunnen velger skjellet, deretter inviterer hun hannen til å befrukte eggene hun har lagt der.
Hunnen og hannen passere deretter på avkommet. Ungene har skjellet som base til de er store nok til å klare seg på egen hand.
Har også observert at hannen har "gitt bort" skjell til hunnen ved å danse,stile seg og spille finnene for å imponere på hunnen ved sitt utvalgte skjell. Avkommet er først egg, deretter wigglers for til slutt å bli små mini meleagriser.
Blitzabeth: Har en gruppe på 5.To hanner og tre hoer.
Den dominerende hannen har fått yngel sammen med to av hoene. De leker i sneglehus.Finkornet bunnsubstrat,masse skjell og gode vannverdier så ordner de resten selv. Begge foreldrene vokter yngelen.Fores opp med avskallet artemia og infosomer i granulatform.
Mike B: startet med 2+3 meleagris i en 90 liters arts akvarium. av denne gruppen er et par som har lekt og ynglet. moren voktet eggene først(ca 7) fra egg til frittsvømmere, hun passet på i ca 3 uker. Så tok faren over barnepass, rett etter visste det seg over 20 yngel som nå er nesten 1 cm. de er ca 6 uker gamle. En av hunnene har desverre tatt kvelden etter at yngel flyttet i hennes sneglehus område, hun ble trolig mobbet av leksparet. Den andre hannen var også et mobbeoffer og har derfor blit flyttet til ett 343l med tropheus ungfisk. det ser ut til å ga bra.Der blir leksparet og hunnfisken flyttet også, slik at yngel kan vokse opp i eget oppvekst akvarium. Dette fordi moren er litt i sjokk etter far fisk har tatt over barnepass og dytter henne vekk fra yngelet, hann fisken skal visst ikke tolerere yngel i mer en 2 mnd og da virker det logisk å ikke ha voksne hannfisk der. så får vi se om jeg klarer å få dem over 3 cm. de går 90 liter med eheim 2222 og aquaclear 20 i hjørnefilter.