61 oppdrett i 2006

mona o: Det begynte å dukke opp små yngel i 160 literen en dag, og når de først har begynt å yngle, produserer de kull på løpende bånd. Det fôres med mye ulike malletabletter, samt litt frossentfôr som artemia, og i perioder en skive squash eller agurk.

Hos meg valgte hannen et trangt hulrom i en trerot, selv om skiferhuler var tilgjengelig.
Holger Lockertsen: Leker lett i huler
Malldrian: Første delen av oppdrettet, klarte Thorvald og Mallvina helt selv ;-)
Da vi oppdaget småttingene innerst i hulen, flyttet vi hele hulen med far og hele kullet til et karantenekar på grunn av de glupske karkameratene, og der ble de til far ble lei alt ungemaset og ble flyttet tilbake.
Barna fikk da plass i et mindre kar med parotocinclus og sjokoladeguramier.
Ronny B.: Har et par som går i reke-tanken. Disse får nye yngel ca 1 gang i måneden. Eggene blir lagt i en kokosnøtt-hule, og faren passer på frem til ynglene er 5-6 dager gamle.
Ingvill Lindseth: Etter at det ble satt grotter inn i akvariet så dukker det yngel opp til stadighet. Min store albino hanne er en utrolig flink far.
Michael Tveter: disse har jeg omtrent overalt nå og alle yngler i mine hjemmelagde kokosnøtthuler. Jeg gjør ikke noe spesielt for å få de til å yngle.
Benny R-J: Hunnen la eggene i skiferhule kjøpt på Majorstuazoo. Hannen passer på eggene til de er store nok til å klare seg selv ca. 2 uker etter klekking.
Ken Myrseth: Satt inn skiffer hule og vips så var det yngel.
Vannkvalitet: PH7-KH2-GH10-Temp. 27 Grader
Anita: Mitt lekspar med Ancistrus sp. er ca. 10 cm store. De leker i en stubbehule. Hannen vokter eggene/yngelen i ca. 14 dager før de kommer ut av hulen. De fleste blir spist hvis jeg ikke flytter dem.....Jeg redder yngelen ved å løfte hele hulen opp i en plastbolle (under vann) og så løfte hele hulen og bollen opp. Dette gjør jeg dag 13 etter egglegging. Deretter slipper jeg yngelen ut i et mindre kar for oppforing. Forer med erter, agurk og synketabletter når de blir litt større. Har drettet frem ca. 5o-60 ancistrus på denne måten. pH= 6,5, GH ca 7-8 og temp 26 gr.
Brutus: pga kun 1 stk fluval4+ på 222ltr foretok jeg 10 liter vannbytte daglig over en periode på 8-9 uker med tilsvarende same hardhet, og vips så skjedde det ting i kokosnøtthula først, og 5 uker senere var det ny runde, men denne gangen i ett 32mm pvc rør.
Renset filteret 2 ganger pr uke for å holde sirkulasjonen oppe.
Mayemor: De la egene i en liten krukke som ligger i akvariet, da jeg syntes at hannen hadde ligget lenge nok med hale på utsiden av krukken og viftet med halen, tok jeg krukket og tømte den i yngelkassen, å tror du ikke at det ramlet ut babyer. Nå bor babyene i yngelkassen inntil vidre. Har en 160 liters artsakvarie, å har set fritt svømmende yngel i akvariet også.Så det blir nok folksomt i karet.
Sølvi Gullaksen: Egg ble lagt i en skiferhule,hannen passet egg/yngel i 14 dager.Deretter ble hulen med yngel sflyttet over i et oppdrettskar.
E-Dahl: stor suksess med kokoshule med hull i toppen. får tre kull like etter hverandre så en liten pausetid.
70 yngel pr kull
Hannesu: Foreldrene går i en 160 liter selskapsakvarie. De yngler i en skiferhule. Plukker ut yngelen til et eget yngelakvarie så snart de forlater hulen.
Eika: det klarte de helt av seg selv
Runar Martinsen: 1 Hann og 1 Hunn.
Kirer: Hadde lenge én hunn ancistrus. Fikk 2 voksne hanner. Dermed var det gjort!
Måtte derimot fjerne en stor slørhale (gullfisk) fra akvariet, da kun 1 overlevde å bli spist av slørhalen i første kull.
Fiskene legger eggene i en "hule".
Vannforhold: 26,5 grader C, pH: 8, gH: 6-7.
6. egglegging er nå akkurat klekket. Hannen passer eggene/yngelen og vifter stadig ferskt vann over dem .
goodgood: Laget en hule ved å plassere en flat stein bak en rektangulær keramikk hule. 1 dag etter hadde hunnen lagt egg i hulen som faren passet godt på. Det ligger nå en del mini ancistrus rundt om i akvariet. Vet ikke hvor mange det er.
Shrimpy: 70l akvarium med røtter og planter, har halv kokkosnøtt til lekshule. Prøvde med flere han og hun fisker til jeg fant et par som var "villige". Nå yngler de hele tiden. Kaldt vann ved vannbytte gjør hjelper.
alfen50: De dukket plutselig opp. Kjøpte en skifer hule av noen her på nettet. Satte den inn, og handen tok den fort i bruk. Når jeg forleden da skulle gjøre noen endringer dukket det plutselig opp en gjeng av dem på rund 2 cm.
munda: Selskapsakvarium, 96 l, 24 grader C. Eggene ble lagt inne i et hulrom/sprekk i et ganske stor mangroverot. Har igjen 6-8 stk fra det første kullet (et par mnd gammel), resten ble mat, eller havnet i pumpa. Yngelen er nå ca 2,5 cm, og går i en 19 l m/reker, dvergrasbora og snegler.

Hannen ligger nå på nytt kull (uke 28), og disse tror jeg skal klekke denne helga....
Orre: Et voksent par som gikk i 160-liter. Hannen tok over ei av skifer-hulene mine, som hunnen la egg i. Fikk 3 kull iløpet av vinteren 2006. Artig!
Håkon K.: 1 par i en 54 liter med mange huler. Yngel etter noen måneder.
Frode R.: Fikk inn en skiferhule som ble plassert i akvariet. Hadde der en gull ancistrus hann. Fikk til slutt tak i ei hunn som jeg slapp oppi. Gikk ikke mange dagene før vi så at det var egg i skifer hulen. Skal si det ble mange yngel av det der.
FKH: Eg hadde dei eit selskaps akvarium.
Eg tilsatte torv i filteret pH 6.5 fyrste gang eg fekk oppdrett var etter 2 - 3 10% vannbytter med nokre dagers mellom rom.
Det vart 3 kull til ( ca 30 egg kvar gong) før eg gav / byttet dei bort 1 han xl og 2 hoer som som byttet på å legge egg hver 3 uke.
99 % vaks opp .
For: Tetra Pleco Min og Spiulina Granulatmini tabletter.
All egg vart lagt i ei kokkos nøtt.
Leikeleif: Har hatt en lekstrio i et kar med el hjemmelaget skiferhule. God foring og godt stell, da blir det lek og yngel i balja.
venaas: Ha en hun og en han i akvariet. Har endel huler som de har mulighet å gjemme seg i.
Fiskekraft: En av hvert kjønn i et 45 liters hjørneakvarie.
Eggene ble lagt innerst i hjørnet bak innsuget på pumpa. pH 7,5
Ca 70 yngel (to kull)
Hannen passet eggene og viftet på de til de var klekket ut.
Hannen ble senere flyttet for å forhindre flere kull.
Holms: Satte i passende huler så ordnet de resten sjøl . har fått 5-6 kull hittil i år .
Karl Kristian: Kjøpte en hann og en hunn, hadde en hunn fra før av. De lekte en dag etter at paret ble kjøpt. De lekte i en skiferhule. De var ca 8-10cm, altså ganske voksen fisk. Kan telle over 50 yngel nå.
Liz H: Et ungt par ancistrus går i et 260-liters selskapskar. pH 7,5-8.
I en lite rom i pumpa (!) kommer kull etter kull til verden nå... :)
Kristine: Dagen etter et litt stort vannbytte der temperaturen ble senket noen grader så jeg hunnen sammen med hannen i hulen han har holdt til i den siste tiden. Og dagen etter var det jammen 2 store klaser med egg som pappaen stolt passet nøye på. etter ca 6 dager klekket eggene, og noen dager etter det tok jeg hulen ut og hadde i en 19-liter med vann fra det opprinnelige karet, og her vokser yngelen seg stor og fin raskt. Har etter ca 2,5 mnd ikke sett noen døde små, og foreldrene har allerede fått et kull til, men disse får vokse opp sammen med foreldrene.
Jacky: Jeg har en korallsten og et albuskjell. dette lager en fin hule. plutselig er det yngel=)
fiskefor: 2 F1-ancistruser har slått seg til i en mallehule og produserer som bare det
Marianne82: Såg en dag at min store "bartesam" låg under ei rot å "vifta"...Å nå er det blitt til mange små som virrer rundt.. :)
Carrera: Da ancistrusene ble store, så fikk jeg lagd en skiferhule til dem. Håpet var at de skulle berike karet med et kull yngel.

Det tok lang tid før de fattet interesse for hula, men omsider begynte hannen å innta den. Han flyttet mer og mindre inn, og etter et par uker, den 28/9 2006, så var den første ladningen egg et faktum.

Det tok 6 dager til eggene ble klekket, og da tok jeg hule, med yngel og far, og flyttet dem over i et 60 liters kar, frit for fisk som var en trussel for yngelen.

Etter 1,5 uker begynte far å slippe yngelen ut. Først bare i huleåpningen, så rett utfor, og til slutt fikk de farte omkring som de ville.

Da alle var ute av hula, så fikk far og hule komme tilbake til storkaret, i håp om at et nytt kull snart ville komme.

I dag, 20/11 2006, er yngelen 7 uker gamle. Uvisst hvor mange det var i dette kullet, men jeg har talt opptil 50 stk. Dødeligheten har tydeligvis vært lav; har funnet to døde. Noen har nok dødd uten at jeg har sett det, men jeg er overrasket over dette lave frafallet.

Nytt kull er på vei, med egg lagt 19/11 2006
eivind: legger egg ofte
Zapp: Har en hann og to hunner i en 263L med røtter steiner og en skiferhule. begge hunnene legger egg i hula til hannene jevnlig.
MagnusTT: Har 3 lekspar av Ancistrus, de har kommet jevnlig med avkom i år. Så fort fiskene er voksne så går det meste av seg selv. Hadde minst 60 ungfisk på det meste.
fiskemannen: 60liter med neontetra svartneontetra og fire ancistrus (en hann).
en hul rot vips 60 bebiser.
Tor Espen Skeie: Kom av seg selv. Ikke laget noen spesielle huler, men hadde to trerøtter der den fant noe som passet.
Børge: De lekte under ei rot i en 63-liter.
Hannen voktet egg og yngel i et par uker før yngelen kom ut som små kopier av foreldrene.
Mikkel Thorkildsen: Det går av seg selv i en steinhule i et 60 liters kar.
Alenate: En liten gruppe med albino og vanlig.
Hard foring og hyppige vannbytter.
Yngler konstant.
MalkavNO: Satte inn skifer hule i 200 liter hun og han ca 10 cm lange. etter 2 dager var det egg i hulen. hulen med hannen inni ble flyttet til 20 liter. når yngel var frittsvømmende og hannen ikke kunne holde de inne i skifer hulen lenger ble han og hulen flyttet ut. yngel foret opp på alge tabletter. hadde lys på 14-16 timer pr dag for økt algevekst. skiftet 6 liter vann annen hver dag. ca 60 yngel - 55 etter 2 mnd
Flodhesten: Har hule. Ellers ikke noe spesiellt
Ovis: Hannen valgte seg en kokosnøtthule, men ikke de som var på bunnen. Hadde plassert en hel en oppå en rot, og denne valgte han. Bruker en 60 liter med masse røtter til dette paret.
Per Morten Jenssen: gikk helt av seg selv da jeg har et stort kar med flere par og gjemmesteder. Hentet yngelen opp i fødekar etterhvert som jeg fikk øye på dem.
Kjell Bjordal: Lekte i en kokosnøtt. Hannen passet på yngelen
Bjarne: Oppdrettet i 380-liters selskapsakvarium. Masse røtter som danner gode og "naturlige" huler. Kokosnøtthuler. PH ca. 6,5. Lav KH. Temp. ca. 25 grader.
Ingeborg Hellemo: 300 liters beplantet selskapsakvarium med steinheller som dannet hule. 1 hann og 2 hunner som har vokst opp akvariet og bestemt seg for å yngle. Et par yngel har levd opp per kull på tross av store praktbotia som støvsuger bunnen.
Viggo Gausvik: La forholdene til rette med rette vannverdier.
Ronny Andersen: La inn kjeramik hule og et par ansistrus i 54L med noen guppy. etter en uke var hannen i hulen og viftet friskt vann over egg/yngel. de er nå ca 3 cm store.
Gryjannesen: Ancistrusene mine yngler masse i hulen i roten. Mangen av babyene har blitt voksne og har beholdt noen selv. er bilde av babyene i profilen min.
Tone Eirin Lockertsen: Ingen spesielle tiltak, da dette paret leker lett ved kaldt vannbytte og godt med fóring.
Thomasah: Hule med god strøm mot. Tettet igjen slik at ikke egg fløt ut til de sultne neon tetraene...
tyssen: Det ordnet seg selv like etter vannbytte og lekshula var kommet på plass.
Brit Rosland: Fant plutselig 5-6 yngel i pumpa når den skulle renses, tror de yngla i toppen på slotte.
gjedde kongen: nesten ett møst å ha en skiferhule, har du det er du nesten garantert banks.hannen passer på yngelen til de er svømme klare der etter er de på egen hånd
Jørn Henning Flåten: går av seg selv
Bakkenjunior92: Vanlig fremgangsmåte