142 oppdrett i 2010

Mazak: Di la egg i ei skiferhule
StineMari: 2 hunner og 2 hanner sammen i en 128 liter.
Tommy Knutsen: har et vosent par på ca 13cm i 160l etter flere forsøk så lyktes jeg. flytter ungene ut av hulen de er i rett før far ikke klarer og passe dem lengre. da flyttes de over i en 20l med to stk pumper der de fores godt opp.
Eztini: Få fisker i 540 liters kar. Fredelig rundt det.
26 grader i vannet. Andre vannverdier er ukjent. Mallene ynglet ikke før jeg tok ut de fleste andre fiskene i karet.

Hunnen la egg i en fordypning på en rot etter vannskifte. Hannen ligger oppå å beskytter i minst et døgn.

Dette skjer nå ofte etter vannbytte. 1-2 "babyer" vokser opp. Hjelp!
TomEriksen: Regelmessig vannbytte + bambushule og agurk. Produserte over 5stk overlevende yngel.
Gro: En skiferhule, en han og en hun. Resten ordnet de selv. Har vært noe frafall da jeg har latt yngelsen være i karet sammens med både gulgurami og annen fisk som nok ser på yngelen som mat. Likevel er det en del som overlever og begynner å bli litt størrelse på nå :o) Forer dem med ulike typer fortabletter, avskallet artemiaegg og agurk.
Hops: 180l Selskapsakvarium.
Fikk tak i kjeramikkhule som jeg satte tvers på strømmen i kavariet og vips så var hannen intresert i hula. Hunnen kom etter noen dager. Ser inne i hulen at det er en god del yngel. Faren ser jeg bare sporen på så han passer godt på.
Titti: Går et par voksne ancistruser i en 105 liter sammen med forskjellige corydoraser. Her yngler de i en trerot. Dette går unna....!
JorKa: Har bambushuler til dei.Resten ordner di sjøl. :-)
ThinkPink: Gikk av seg selv i et godt beplantet kar på 160 liter, med mange huler og røtter. Hannene passet ekstremt godt på egg og yngel! Har nå over 100 avkom i god form.
NB. Startet med tre hunner og tre hanner.
Terje Aareskjold: Vannbytter
Gjertrud Øvstetun: Diverse huler plassert i akvariet, yngel dukker opp jevnt og trutt.
Christian80: 64liter. Sandbunn. Godt beplantet. God strøm. Lever sammen med c.pygmaeus.
Bente3: Dette klarte den helt alene, og vil ikke stoppe heller :-) Så nå er det hundrevis av yngel i ulik størrelese i akvariet mitt :-) Halvparten albino :-)
Cobolt60: Lever i ett 660 liters akvarie med sølvhai, discus, glassmalle, SAE, en kampfisk og kardinaltetra

ga de en hule i desember og de har laga 2 kull til nå :)
Wikdahl: They just keep on coming....
AkvaBoy: Lot Fisken Spise Godt I En God Tid.Og Skifta Vann To Ganger I Uka Og resten gikk selv.
Hans Lassen: La egg uten jeg viste om d, plutselig var bunnen dekket av små rompetroll:)
GM: De legger egg i en hule i en stor trerot. Det gjør det vanskelig og fange yngelen da hannen ikke klarer og passe på de lengre. Har hatt flaks og fått fanget en del av det siste kullet. Har 5 yngel som er 7 uker gamle nå og far er igang og passer på nye 3 dager gamle yngel allerede. Får de lettest til og legge egg etter et vannbytte.
Bjørn Erik Pedersen: Etter vi fikk en Hanne til Hoen i karet og en Lekshule gikk det 1 uke så voktet Hannen egg, etter 14 dager tok vi yngelen over i yngleakvariet! Fikk ca 30 yngel og endel ubefruktede egg som hannen kastet ut av hulen.
Morten K: Kokkusnøtt i en 152 liter.
BubbleBubble: To damer og en hanne som går sammen i et kar. Dette går helt av seg selv etter at hannen ble kjønnsmoden. Han rakk såvidt å bli kjønnsmoden før det var yngel på gang, så her går det unna.
A.B: Trioen min yngler nå i en hul trestamme etter at jeg fjernet hulen deres for å få dem til å stoppe.
Gjør ingenting for å få dem til å yngle.
Rohtgar: Har en gjeng store-ca 6-8 stk som går i en 63L med utvendig pumpe.Det begynte med to maller for et par år siden og det ble etter hvert både ett, to og tre kull! Har hatt vel 20 overlevende av disse, og det var før vannverdier var "viktig".. Det ble gitt agurk for en god stund siden og dette satte de visst pris på:) Så nå er det fjerde kull.
(Tine): Ikke gjort så mye aktivt, men har hatt noen av begge kjønn og hatt mallehuler i karet.
John Einar Oterholt: Det gikk egentlig helt av seg selv. Hadde en av hvert kjønn i et 95l. Disse fant tonen og eggene ble lagt i et keramikkrør. Tipper det var rundt 50 yngel i starten og nå er det rundt 30. Hadde et kull litt før jul også på samme paret i samme karet. Da lot jeg yngel og pappa være i karet og ingen overlevde. Da dem på nytt la egg og yngelen var blitt klekket så flyttet jeg yngel og pappa over i et eget yngelkar. Dette så ut til å fungere og nå er det som sagt rundt 30 overlevende. Temp. i begge karene ligger på ca.25. Som sagt, her går det meste av seg selv og allerede er det nytt kull på gang.
Atle Abel Salvesen: Samme som i fjor
Yngler i ett sett etter vannbytte og konstant 25 grader i karet.
Siggi: Detta gikk som hos alle andre noen huler noen ancistruser og litt vann så er mye gjort.
spiritus: Mange gjemmesteder (huler), jeg har hatt sukkse i skiferhuler og i ett slott.
Egglegging skjer som oftes etter ett kaldtvannsbytte. har tatt ca 30% vannbytte med vann som er litt kaldere. og gjerne foret rikelig de siste dagene før vannbyttet.
Digi: Samme som tidligere, har man huler og en hann som er større enn hua går ting av seg selv.
Anita: Som beskrevet tidligere år
Buskiz: Huler og røtter ingen hindring.
Karen therese: En hule, bra med luft og mat så dukker det opp små mallebarn.
Skywalker: La egg i sKiferhule
gull: bytte litt vann så er dem i gang.
LOFFA: Egg legges og klekkes i hule. Fra eggene legges til de forlater hula går det ca 2 uker
arne.a: Går av seg selv
Martina: Bambusrør lagt litt skjul under en rot. Ekte kjærlighet !
Frank Frestad: Stor flott hunn legger egg i skiferhule. Hannen passer egg/yngel i hula.
Cowgirl: Godt med huler er et must for denne fisken.
brunsame: Har 2 voksne ancistruser i 110 literen min. kjøpte meg malle huler og di begynte fort å legge egg. di har hatt egg 2 ganger før, men da har ikkje yngelen overlevd. men denne gangen har noe av yngelet overlevd da jeg har vert mere forskiktig med tempratur osv når jeg bytter vann.. Har også lagt squasj og malle tabletter rett utenfor hulen med en gang jeg har sett tein til at di begynner å svømme ut av hulen.
Morten Nedrebø: dette klarer de selv
Arild Onarheim: Satt sammen en jente og gutte ancistrus jeg hadde i et eget oppdrettskar, sammen med en skifer mallehule. Etter 1 dag voktet hannen hulen. lar de gå sammen med yngelet inntil videre. Ble ca 35 søte små av det.
Christian K: masse huler og endel hanner og hunner trigger hannene til lek, må ikke være så mange andre fisker der, de leker fortere og lettere uten. yngelen lever av plommesekken noen dager så går den over til alge og andre ting av intresse.
Fred Grønnerød: Lekspar som har gitt flere kull i 2009.
Leken foregår ved at hannen sperrer hu'a inne i hulen sin (mallehule av skifer), og slipper henne ikke ut før a har lagt egg..snedig fremgangsmetode...
Far passer så på egga (vifter friskt vann over de) og når de er klekket holder han dem inne i hula så lenge det lar seg gjøre.
Kjell Bjordal: samme som før
Hallgeir K: Fant 16 yngel ved reingjerning, flytta dei over ei flytande "rugekasse". 14 overlevde og er satt ut i 240 literen i dag 01.04.10
TK: Har flere ubeslektede lekspar i ulike selskapskar. Klekking og pass av yngel inntil de slippes ut (litt under 1.5cm store)
pH7.5 GH9-19
he919: førstegangen var i eit pyntefyrtårn som moster hadde funne til meg. 6stykken overlevde.
Adrian Olsen: Har et lekspar som jeg har fått yngel på 2 ganger i en liten båt med hule inni. Tror de er godt i gang med nr 3!
MagnusTT: Legger egg i ei hule, hannen passer egg og yngel.
JK Aune: Hannen går sammen med to hunner og passer egg til stadighet. Ettersom de går sammen med scalarer blir yngelen som regel oppspist, men noen ganger flytter jeg yngelene over til et stort fødekar så fort jeg ser at enkelte yngel har sluppet ut (ca 20 dager etter egglegging)
Skifter vann i fødekaret flere ganger daglig, ettersom jeg antar at det ikke er all verden med sirkulasjon gjennom bunnen.
Forer med avskallede artemiaegg og litt algetabletter. etter et par uker er yngelen stor nok til å overleve sammen med de voksne.
Frode R.: Leker i en hule hele tiden. Tar jevnlig ut noen som jeg selger unna.
rudie: hannen fikk en hule.. 2 dager senere var det egg.. litt senere hadde jeg karet fult av yngel:)
Rune Holmen: La eggene i en hule. Har fått frem 2 kull etterhverandre
Ronny Johnerud: I hule. Hannen passer på til de små kommer ut.
Frank Steinar Sørensen: I selskapskaret velger de bambushulen framfor skiferhulen. Når yngelen begynner å komme ut flytter jeg hele hulen med yngel og far i et tryggere akvarie for yngel så de vokser seg store. I malawikaret leker de i et tomt sneglehus. I tanganyikakaret leker de i ei kokosnøtthule.
Rolf S: ancistrus hunnen hadde laggt egg i hula til hannen men etter noen dager kastet han dem ut.

tok noen egg til 28lfor at de skulle klekes der å det gjorde de.

så var det de som var i gjen i akvariumet, de klektest og fikk komme inn i hula til hannen:)
Vidar Alfei: Som vanlig i skiferhule som har god strømtilførsel i vannet... 100++ unger. Ofte vannbytter og mye mat.
Roy Fredrik Pedersen: Foreldrene gikk i ett 165 liters kar, sammen med Victoria ciklider. Etter karet ble tømt for fisk dukket det opp flere små ancistrus yngel. de må ha gjemt seg mellom steiene.
CNC Blondi: Hadde ett albino par gående i ett 180 liter som eg tømte for fisk..
Tok oppi en skiferhule og det ble lagt egg samme dag..
I kullet kom det frem 19 albinoer og 12 vanlige ancistruser,som eg syntes var kjempe morro,det betyr nok at de har vanlige ancistrus gener i seg..
Hadde dem i fødekasse og gav dem malletablett daglig så fort eg såg eggeplomma var brukt opp
Nesso: Gjorde forsåvidt ikkje noko meir enn å ha oppi nokon mallehuler i karet.
Eldar.M.R: Gruppe på 5 stykker (1 hann+4 hunner). De legger egg med javne mellomrom. Eggene blir lagt i en spesielt utvalgt skifferhule. Plukket opp 7 yngel som jeg så og ville ta vare på så de blir fòret opp på agurk og mye annet godt.
Sunnis: Kjøpte mallehuler i skifer, og plutselig dukket det opp små ancistrus her og der, både vanlig og den gule albino-varianten. Fanger de opp og har de i eget yngel-kar.
Zilljii: Fikk to store ancistrus hos en venn(en ho og en hann) like etter at disse kom opp i karet, ble hannen værende inne i en bambushule. prøvde å kikke inn og der var det mange små som etterhvert kom ut:)
Rampoline: Se tidligere oppdrett
Nissanmann: Har 1 hanne på 2 huer som går i en 540liter, hannen ligger stort sett inni hula hele tiden og vifter, man ser når ungene har forlatt hula for da er som regel en del yngel rundt på glasset
armageddon: Hadde 2 kjønnsmodne hanner, kjøpte 2 kjønnsmodne hunner og 2 stk skiferhuler.
Gaute Haukaas: etter noen mislykkede forsøk så flytta jeg en han og en hun i oppvekst karet, ser ut til å godt bra denne gangen oppdaget en dag 1-2 cm yngel som svømte rundt
Ragniiill: Kjøpte ancistrushule til hannen. Han flytta umiddelbart inn og etter kort tid var det "ruging" på gang og etterhvert ca 60-70 minimaller i karet. Ca en måned senere var de i gang igjen. Skifter vann ca en gang i uka, og det er lite annen fisk i karet.
Jarosa: Har ikke gjort noe spesielt for å få yngel !
De trives vel i karet mitt da !!
Ingardo: Har lekshule av skifer i selskapsakvariet (375L). Flytter yngelen over i oppvekstakvarium før dem er klare til å forlate hulen.
Anartica: hannen passet på eg i kokosnøtthulen, yngelen vokser opp i selskaps akvariet. hannen fikk eg fra 2 damer, la egg etter eg tok de oppi akvarie igjen etter eg hadde festet en bakrunn, yngelen vokser sein då eg har litt problemer med nitrat.
Therese Sannes: lot naturen gå sin gang.
Asbjørn Steinsrud: kjøpte først en hann på 11cm og fikk kort tid etter en hunn på 9cm.

kort tid etter introduksjon fikk de et kull
og nå har de fått et kull til.

ph. 7,5

temp. 24
riorota: Et stort vanbytte, hadde pistia flyteplanter, så gikk det riktig vei:-)
Rune Birkeland: Drettet i 660 l ynget vokst opp i samme kar.
Thomas Håvarstein: kaldvann bytte og godt med for
Lena Jansberg: to maller og en hule, vips egg
Saulosi: Kontinuerlig klekking
Arild Aarnes: Relativt ung par albino variant. La egg i skifer hule etter et par kaldtvannsbytter og mye mat.
ca 25 yngel vokser opp.
Thanh Nguyen Van: Vellykket!
Cato-Andrè: De klarer seg selv. Jeg oppdager hele tiden nye egg og unger.
Tom K: Gjør ikke noe annet enn å ha et kjønnsmodent par i en 70l, med en hule. Leken kommer av seg selv
Ingebjørg Tveit: putta ein hanne og to huer i lag og vips så blei det ungar
julnil: Type albino
Ravnedal: Vi kjøpte 2 albino ancistruser som algespisere i 120-literen. De begynte øyeblikkelig å legge egg, og noen av ungene vokste opp i selskapsakvariet de gikk i.
Linda W: Ancistrus av to kjønn + hule, rent vann og bladgrønt til de små.
gogo: De fikk ei hule og det var det. Ordner alt selv.
Leverer yngel til Akvasia på Tiller i Trondheim.
Pleca: Satt inn 2 trioer med ancistrus i en 96 L med noen lekshuler. Fòret kraftig i en uke, så tok jeg et stort vannbytte med kaldt vann. Dagen etterpå passet de to hannene mine på egg i hver sin hule.
Trym81: la eggene i en hule etter et kaldtvannsbytte, far passet ynglene til de klekket og slap de ut av hula når plommesekken var borte. Oppforet på algewaffers.
Ssffb: 4 stk skifthuler, 2 hanner på ei hunn.
Christian E: 120 liter selskapsakvarium
PH 6.7 Torvfiltrert vann 27grader. Lekte under en rot. Lekte etter vannbytte.
Oppdaget ved en tilfeldighet. Plutselig var det mange. Ca 20 overlevende etter kritisk periode
Atina: Har skiferhule og resten odner de selv
Kindi: Masse huler og planter i karet.
Går sammen med reker og posthornsnegler. Ynglene vokste opp sammen med foreldrene. 15 vokste opp fra første kullet. unge foreldre.
Tomman: Maller + huler = yngel
Papa: Har 2 hanner som ligger i hver sin hule(den originale skiferhule). Disse produserer nye yngel hele tide ved hjelp av en dame som går på rundgang. De går for tiden i en 400 liter med stabil ph(7) og gh(4). Temp 26
gorbjo: 2 hunner og to hanner i samme akvarium...
Anna U.: Har en trio. En albino hann og to mørke hunner. Disse leker med veldig jevne mellomrom, og det er ikke mange dagene hannen får slappe av før det er nye egg i hula. Yngelen er ca halvparten gule og halvparten mørke.
Kætty: Vi har lenge ventet på at ancistrusene våre skal bli store og klare for lek. Vi har noen grå, noen brune og noen brun/gule. En av de brun/gule drev en lang stund og rotet ved den ene hula. Og en grå rognsprengt ancistrus fulgte nøye med. Ett par dager etterpå lå den brun/gule inne i hula og viftet med finnene. Der var det masse egg. Vi bestemte oss for å ikke ta ut noen, for å se om de klarte vokse opp selv. Den sterkeste overlever, men ildbuken spiste alle. Han var på jakt så det smalt i glasset til tider. En stund etterpå lå far og viftet igjen. Vi tok ut hula med han inni og la den i 60 literen. Etter noen dager så virvlet det med wigglers i hula. De spiste opp plommesekken og holdt seg fortsatt litt inne hos far. De kom ut en etter en, og etter noen dager var alle ute og far kunne puste lettet ut. Vi har kun matet yngelen med algetabletter. Far fikk gå i ett annet akvarium, så han får litt fred fra damene. Yngelen går sammen med en kampfisk og de digger røde mygglarver og annet snacks som kampfisken ikke rekker å spise opp før maten treffer bånn. Det er rundt 120 yngel og de får algetabletter 3 ganger daglig. Daglig støvsuging av bånn og vannbytte er helt nødvendig. Det ser ut som de får ett ganske spesielt mønster, blir artig å se når de blir større. Har kun hatt ett frafall på 3 stk. Nå som de er har vokst litt så har vi flyttet noen i andre akvarier. Fant plutselig en liten ancistrus i akvariet til ildbuken. Da har vi en survivor fra første kull:) Men den æren er det kun den lille ancistrusen som kan ta.
Hakasu: Leker i en skiferhule, og alle fiskene min lar yngelet være i fred, så vokser opp mange her med jevne mellomrom. Leker i vanlig selskapsakvarie med en del levendefødere og tetraer.
Atle Sørheim: han-hunn-hule:)
VFO: Lekstrio med 2 skiferhuler. Resten gikk av seg selv. Samme kar som rekene er i. Tett beplantet, variert foring.
Mats Olberg: skiferhule
Rita A: Ancistrus sp. "super rot".
bichir: legger egg i huler
Trond Christiansen: Gikk av seg selv i en skifer lekshule i 660l.
Steinar E: ved bruk av mallehule
ruha: ................
Mgnsoscar: En hann la sin elsk på en liten krukke jeg hadde i karet. Hunnen la egg og yngelen klekket etter noen dager. Hannen slapp yngelen ut av krukka etter litt over en uke.
Gander: Kjøpte inn et par skiferhuler og foretokk noen hyppige vannbytter med vann som var 3-4 grader kaldere enn akvarievannet. tiførte også litt ekstra strøm i vannet.Er nok mange måter å få disse i lek,men det var det jeg gjorde.Artig og enkel fisk for nybegynnere som er interesert i oppdrett.
Malene Jacobsen: ancistrusen er en oppdretts variant, på innkjøpslistene heter den Ancistrus sp. Dragon.

Veldig fin malle, den er brun med små mørkere prikker oppå, men mer gulaktig under.. vet ikke hvor store dem blir men er ca: 7cm nå:)

Har en han og to hunner i en 80L alene med noen reker. Her satt vi inn en sten, huler og planter. og sørget for og holde det rent. Vi merket ikke noe egg her, ungene var bare plutselig der:) eggene hadde han lagt under steinen slik at ingen kunne se dem. Men hadde mine misstanker da han ikke kom ut for å spise.

Ungene er nå 2mnd og har greid og telle 32stk, men mere presist antall vil man jo få når man tømmer karret og fisker dem opp:)
akvafreak: En leksgruppe i ett kar på 100 liter bestående av 3 huer og 1 hann =) Yngler jevnlig =)
Kristin T- Shiramor: De ordnet seg selv inni en leirkrukke.
VB: Ved vannbytte hadde jeg i kaldt vann, hannen begynte med engang å leke med fruen.
Etter en kort stund var det fult av orange egg i hulen.
Flyttet hulen med pappaen i ett eget akvarie, der yngelet ble frittsvømmende.
Kom ca 30 småtasser fra dette som overlevde.

Med engang pappaen ble flyttet tilbake til sitt kar begynte han å leke med hunnen, så nå er det fult av små frittsvømmende inni hulen, men denne gangen blir de værende i hovedakvariet.
Wetmarc: De ordner atl selv, ynglene fores opp i eget kar.
Benny R-J: dette greide de selv
Ruben og Kjersti: To hunner og en hann går sammen med kirsebærreker og snegler. Gav dem mygglarver og et kaldtvannsbytte, noe som resulterte i egglegging. Mistet en del av yngelen da de ble flyttet i et litt for rent kar. De som overlevde fores på plecotabeletter i eget kar.
Christer & Turid: ingenting spesielt
Skrulle: Usikker på klassifikasjonen her, så har bare angitt sp.

Når resten av fisken flyttet til større akvarie og mallene fikk en skiferhule, kom det egg i løpet av få dager. Hannen har nå fått frem to kull (et fra hver hunn), som går i 180-literen.
Larsdog: Har hatt god med gjennomstrømning i karet, 26 grader. Mallene har hatt tre selvlagde huler å kose seg med. Det ble født 20 yngel og har igjen 12 som vi vet omn og har sett.
Rasmus Poulsen: Har mange i forskjellige kar,dem ordner alt selv. Har huler.
E-Dahl: Ikke til å unngå
Salac: Legger jevnlig egg under en stor tunnelformet mangroverot. Stort sett alt av yngel overlever da det bare er småfisk i samme akvarium.
Mytola: Leksgruppe som ynglet med én gang de ble satt inn i karet. Gikk helt av seg selv i skiferhule.
Regal Angel: gikk av seg selv i en skiferhule.
3 hanner og en hun i selskapsakvarie.
mange små babyer er raskt overalt.
tenker ikke noe på foring eller oppdrett har man begge kjønn + en passelig hule og ingen som spiser yngelen så går det av seg selv.
sbr: Dette bare skjedde. Hadde 2 stk som tilfeldigvis var forskjellig kjønn. Lå en halv krukke der, som hannen fant passende som rede.. talte på det meste 25 stk, men er redd noen av dem er stryket med eller spist. Sist jeg tellte dem, fant jeg bare 5 stk..
Tiniuspuza: 1 hann og 1 hunnancistrus gikk sammen i et 110 liters selskapsakvarium.
Hadde mallehule og røtter. Hunnen la masse egg i mallehula og hannen passet på til de var store nok til å komme ut.
Bare noen få klarte seg til de ble store
herrJohnsen: lekte i hule. flyttet yngel over til yngelkar. gitt vekk til venner og solgt til dyrebutikk
Andreas Tjernshaugen: Tok tid før de kom i gang, men nå har jeg fått yngel på to forskjellige par i forskjellige akvarier med kort mellomrom.
Hannesu: Lekte i skiferhule i selskapskar. Tok ut nyklekt yngel fra hulen over i en yngelboks. Etter noen uker flyttet de over i eget yngelakvarium.
Simen Hvilen: Har plassert et par røtter i akvariet som hunnen legger egg i og som hannen beskytter til yngelet er svømmedyktig.

Meget enkelt siden ingen av corydorasene eller platyene spiser av yngelet.
Anka78: 2 gule hoer og 1 mørk hanne klarte dette veldig bra sjølv. Stor hul trerot i 180l juwel akvarie førte til x-antall småttiser som eg i går måtte flytte til dyrebutikken då dei ikkje var så små lenger (godt over året gamle, og kjønnsmodne med bart) og tok over heile akvariet. No er dei to gule hoene i "karanteneakvarie" og null meir oppdrett på ancistrus...(håpar eg)
Hannen er SVÆRT misfornøgd...
Pusongen: Her skal jeg skrive om ynglinstia til mine Ancistrus sp som skjedde i 2010. . .
Renè Sangolt: som andre L-maller
Karl Peter Michael: Ancistrus sp.red
Ancistrus dolicopterus
Adrian Sundberg: Ancistrusene ordnet dette selv takket være gode forhold i karet.
Abelle: Går av seg selv.
uneX: La egg under ei lita rot i min gamle 60L. Hannen døde av sult etter å ha passet på egga. Eg Dessverre dødde all yngel iløp av første måneden.
Marcus Holgersen Hagen: Godt med gjemme plasser som huler, steiner og røtter og godt plantet plutselig merket jeg at hannen lå under en flat stein hvor den hadde gravet en hule, og der ble den til ungene kom ut, kun veldig få overlevde måtte fange dem opp i et annet kar, palettciklider og diverse koste seg godt med ansistrus unger. Nå er alle solgt for lenge siden, men har pappa enda hann er blitt enorm, største av sitt slag jeg noen gang har sett, rundt 15 cm :-)
Arriane: Har to lekspar som koser seg masse.
Eivind Henriksen: I selskapsakvarie 70 liter.
Leverer jevnt bare det mates med litt levende/frossenfor.
Yngler i en liten terrakottapotte.