24 oppdrett i 2016

ceci-fisk: Ansistrus longfin
Richard Dybdahl: 120l reol med sump.
28-29°
2500l/t
livhaukas: Egg i trerot og huler. Hannen passer på dei.
Morten Tveitan: 60l kar med 6voksne ansistrus og ca 100små ansistrus.
Liis83: Satte inn en ny keramikk-hule, egentlig beregnet til en annen beboer i karet. Men "far" okkuperte den kjapt. Og under en uke etter okkupasjonen såg vi egg i hulen. Yngelen er nå akkurat kommet ut av hulen. Kull nr. 5 for dette paret.
melby: temp på 25c' øke foring litt gjerne med mygglarver samt øke temp til 28c' noen dager for så og ta 30% vann bytte annen hver dag i en uke, etter dette kom første ladninga med egg, 3 dager etter dem klekte var hannen igang med egg klase nr 2.
Steffen Hoffgård: gav mye grønt for som squash, spinat og søtpotet, ca i 10-14 dager, så tok jeg 2-3 kalde vannbytter iløpet av en uke så var de i gang med lek. egg i hule dagen etterpå. eggene klekket 5 dager etterpå og yngelen var frittsvømmende ca 10-14 dager etter egglegging
AKF: Hulle i rot
Pusur2401: Mallenes svar på guppy. En av hvert kjønn, tilsett vann, og VIPPS så har du 60 stk +
Yngel tas ut av hulen til foreldrene før den kommer ut og flyttes til et 120 liters der dem går alene til de er klare for salg.
Roy Fredrik Pedersen: En han og to hunner går i en 135 liter. Leker med med jevne mellomrom. Noen yngel blir tatt ut og satt i andre akvarier, mens resten vokser opp med foreldrene.
Hege Spjelkavik: Ancistrus Super Rot.
Fôret godt med JBL NovoPleco og squas. Og kaldvannsbytter.
Hege Marie Jenssen: Limte sammen noen skiferplater med akvariesilikon, putta hula oppi 85l sammen med noen kokosnøtthuler osv. Flytta parret over i 85l, og satte på litt romantisk musikk. Tada! Småtroll! ;)
Simen1: 7.6 PH, 5 GH. Fullvoksen hanne og middels hunne.
Fubb: 1hann og 2huer med en hule.

går av seg selv som alltids :)
MortenogCici: Leker i huler
MagnusTT: Fanger opp yngel fra hula når yngel er rett før frittsvømmende. Setter yngel i mindre kar der endel overlever.
John Henning Skretting: Huler som slik at malle kan gjemme seg og godt vannskifte slik at mallen tror det er regntid
Miss Moarte: Det er ancistrus, alt som trengs er gutt + jente = bebiser ;)
Steinar S: 2 hanner og en hunn i selskapsakvarium.
Kaldt vannbytte, så gikk det av seg selv.
Mislykket første runde, ca 50 yngel fra andre runde og ca 40(tror jeg) fra tredje runde.

Hannen ligger nå på fjerde kull, og vi vurderer å skille de...
Anders Svalstuen Ruud: De har lagt egg i en stein. Yngelen har vokst fint og ser friske ut. Tipper det er en 30-40 stk.
CNC Blondi: Dette var ett rart oppdrett.
Hadde gående 3 unge voksne Ancistruser gående sammen med L260, L270 og L046 (unger som vokser)
Plutselig såg jeg noen egg ligge utover hele 160 liters akvariummet. Jeg tenkte de blir spist eller er ikke blitt befruktet,så jeg lot dem være. Dagen etter såg jeg de låg ennå spredd rundt. Da fanget jeg dem opp i en fødekasse,og de neste 2 ukene ble spennende, 8 stk klekket og ble til Albino Ancistrus og er 8 uker siden. De er ca 2 cm nå. Har hatt faste vannbytter og de spiser godt sammen med alle dessen L mallene. Lett å få til.
Lloyd Andre Omdal: Går sin naturlige gang
Olejan: Super red. Som vanlig
Meyers Aquascaping: Dette er "Super Rot" varianten! Leker og legger egg både i skiferhule og i ei trerot de har gnagd ut hull i. Karet er et 250L hvor også mine Endlers bor, samt 4 dvergscalare. Første kull gav kun 4 som vokser opp, men de lærer å passe på dem etterhvert! Gruppen består av 2 hanner og ei hu, så den får kjørt seg. Heldigvis litt fred å få mens far passer egg og yngel, så det ser ut til å virke bra. Kjører kun naturmetoden, som i all oppdrett! Her må de klare seg selv, uten tumblere eller ynglekasser.