16 oppdrett i 2007

Viggo Gausvik: Vannbytte med kaldere vann.
Gry: Vanlig corydoras-vis. Forer dem med mygglarver hver dag, og bytter ca 50% vann en gang i uken. De leker ca 12 timer etter vannbyttet og legger egg i planter, på sten og på glasset. De fleste av ynglene har jeg latt vokse opp i hovedkaret, men noen har jeg klekket og foret opp i egne yngelkar. De settes over til de voksne etter ca tre-fire uker. Yngelen mates med Artemia og finknust tablett for fra dag tre.
Kristine Wedin: Har leksgruppa på 12 stk. i et 220 l. akvarie, virker som de kansje liker pH helt nede på 6, men de legger noe egg med pH 7,5 også. Tar eggene av glasset og plantene når jeg ser dem og klekker de i fødekasse i eget akvarie, ellers spiser foreldrene yngelen.
Helge Waldeland: Legger egg hele tiden
Kjetil Gudmestad: Veldig enkel å få i lek, leker på vanlig corydorasvis.
Roy Fredrik Pedersen: To hanner og to hunner går i ett eget 81 liters akvarie. De blir fòret med Wardley shrimp pellets, tetra tabimin og røde mygglarver. Ynglen blir foret med knuste wardley shrimp pellets.
Karsten Johannessen: ikke noe spesielt, bare et kaldt vannbytte for å trigge lek
ElinP: Jeg foret opp leksgruppen og gav dem røde mygglarver, 50 % kaldtvannsbytte og så kunne jeg sanke egg. Deretter klekte eggene på 7 dager i beholder med luftesten og torv i strømpe. Etter 3 dager fikk ynglene klekket artemia å spise. De fikk nytt rent luftet over natten vann hver dag.
hei på deg: Tok et vann bytte med kaldt vann.
Kjetil66: Si det, ynglet vel da...
Bengt Fossli: Ikke noe spesielt.
E-Dahl: som øvrige corydoras,
Inger Anne: Jeg gjorde ikke noe spesielt for å sette igang lek. Dette greide de selv. De lekte ca. hver 14. dag. Eggene ble plukket ut og klistret fast på veggen i en mindre tank. Etter 3-4 dager klekket de. Etter ytterligere 4 dager, var plommsekken spist opp hos yngelen. Etter det ble de foret med knust discusfôr og nyklekt artemia. Hyppig vannskifte og skifte til ren tank. Pga. ferie og sykehusopphold, var det stort frafall. Men noen få overlevde periodene, og svømmer nå rundt her :-)
Mossefisken: Har disse i en 720 liter og av og til legger de egg etter et vannskifte. Tar ut noen av eggene og lar de klekke i en egen 63 liter. Ca 1/3 av ny yngel ser ut til å klare seg gjennom de kritiske første ukene.
mona o: Har fem voksne i et artskar. De lekte og la egg tre ganger sommeren -07, etter en veldig lang pause. Så var det stopp igjen... men fra den første eggleggingen unngikk noen få egg å bli spist opp og 3 yngel overlevde på egenhånd i eikeløvet på bunnen av karet. De finner mikroorganismer å leve av den første tiden der, deretter spiser de småpartikler av det de voksne får.
Disse 3 ungfiskene er alle C. sterbai jeg har oppdrettet i år (2007).
nila-84: 75 Liters kar med sandbunn og mye bevegelse i vannet. Hunnene legger eggene på glasset, disse tar jeg fosiktig opp i en boks som jeg henger på siden av karet.Her har jeg en brusestein og noen dråper med metynelblått for å mimimere sopp på eggene