23 oppdrett i 2008

Helge Waldeland: Lekskar 63 l
Nils Vollstad: Oppdrett i selskapskar med mye planter.
ElinP: De går i en 128 liter og leker, legger egg og klarer seg i grunnen selv. Vannbytte og røde mygglarver trigger leken. Sterbaien min eter ikke egg eller yngel så her er det bare å passe på å gi litt fin yngelfor så kommer det nye hele tiden.
Geir Rolfsnes: Mine sterbai går i en tett beplantet 720 liter sammen med discus, sommerfuglciklider, SAE,ancistrus og en stim med rødmunnstetra. Coryene leker fra tid til annen og smører eggene utover karet. Mesteparten av yngelen blir discusmat, men noen få klarer å gjemme seg i plantejungelen. Har faktisk også opplevd å finne cory-yngel i bunn av den utvendige pumpa. Her er det "survival of the fittest" som gjelder, men de 5 sterbaiene jeg kjøpte for 7 år siden har vokst til en flokk på 30-50 fisker.
Haavard Braathen: Kar med grus og stein, overdimmensjonert filter, 10000 l/t vannstrøm, kvalitetsfor
Pappfrosk: Masse små egg dukket opp på ruten, på verst tenkelige tidspunkt. Jeg skulle på ferie om ikke lenge!
Jeg plukket dem varsomt ut og la dem i en liten tank med eikevann. Så snart eggene klekket (velidig høy klekkprosent) byttet jeg vann minst 1 gang om dagen. Jeg reiste på feie i to uker da yngelen var rundt 3 uker gamle. De ble satt i en 30l, med lufddrevet filter, noen få planter og stein. Masse filtergrums fra et annet kar for å sørge for en bakreriekultur.
Jeg reiste avgårde og krysset fingrene. Så små fisk kunne da ikke overleve, men jo!! Det var noen små som hadde klart seg, og vokst noe voldsomt!! Morro!
Sølvi Gullaksen: Klekket i 19 liters kar med javamose og orrekongler.
Liz H: Tatt ut egg og klekket i innredet oppsamlingstank. Lav pH. Lite/intet arbeid, men få yngel. Mistenker eggspisere i karet foreldregruppen går i . Mer målrettet innredning og sammensetning må nok til om man skal ha store yngelkull ;)
Marris: Noen egg klekker og yngel vokser opp i artskaret til foreldrene. Andre egg plukkes ut og klekkes i en plastboks med surt vann og luftestein. Godt renhold. Fores opp på nyklekka artemia
Bettina: Fant 19 stk yngel i mine to utvendige filtre. De svømmer nå rundt i oppfôringskar sammen med L144 yngel.
cory4you: Masse vann bytte og tørke forin dertil foring med mygglarver og artemia. La disse egg kjemme morsomt. Har ødelakt vår kamping ferie men det er vert dette. vi er i ekstase fordi dette er første gangen
ai b: hadde slamsugd karet og fyllt med litt kaldere vann enn hva de hadde. foret med mygglarver. neste gang jeg skulle rengjøre for de var det noen små babyer der. hadde ikke sett noe til lek eller egg så det var en gledens overraskelse :)
SolVard: Sammen med andre cory i 375 liter med god strøm.
Jan Gundersen: La eggene over i en boks med tilførsel av luft. Skiftet noe vann hver dag. Etter klekking ble yngelen overført til et lite oppforings kar med luftfilter.
Countess: Sterbaiene la egg og jeg plukket de opp å la de i et fødenett. Klekket etter noen dager og fikk 6 friske og fine yngler.
Rosa: Bestanden øker uten at jeg løfter en finger.
Hannesu: Plukket ut egg og la de i en hov forran filterutblåsningen. Når yngelen var klekt hadde jeg de over i et yngelkar. Kunne blitt mange, men dessverre hadde jeg ikke mulighet til å følge opp yngelen så godt pga jobb. Men 2 lever forsatt i beste velgående. :)
Alexander: Har en leksgruppe på 9 eksemplarer med god størrelse. Legger egg jevnt og trutt.
cerc: endring av lys i akvariet gav gode resultater! Egglegging etter kort tid! Så mange egg med liv i, men har kun sett en yngel i etterkant. Er nå ca. 2 cm og god og rund :)

Hunnene er rognstinne, så skal gjøre et kaldtvannsbytte nå i helgen for å se om det trigger til ny egglegging.
E-Dahl: oppdrettet i artskarr
Inger Anne: Eggene plukker jeg over i isbokser med lufttilførsel. Daglige vannbytter og bytte til ren isboks. Fôres med artemia og microorm.
Jørn Henning Flåten: leker som andre corydoras
Karl Peter Michael: C.paleatus
C.aneus
C.gossei
C.panda
C.adolfi
C.similis
C.oiapoquensis
C.sterbai
C.c12
C.barbatus
C.duplicareus