19 oppdrett i 2009

SolVard: Sammen med andre cory i 375 liter med god strøm.
Liv H: Har en gruppe på 10 i et Sør-Amerika biotopkar med en del annen fisk. De leker et par ganger i uka. Plukket noen egg som klekket i et yngelnett. Gikk i yngelnett til plommesekken var brukt opp og ble deretter satt i et rekekar og deretter et yngelkar hvor de har vokst opp. 4 av 6 har klart seg fint :-)
HansM: Fire fullvoksne C.Sterbai går sammen i et 190 liters akvarie, temp ca 29C god sirkulasjon ca 2800l/t. ph ca 6,7 - resten ordnet de selv. Fores med malle- og diskuspellets. La egg på glasset over alt i akvariet, enkeltvis eller flere samlet. Etterhvert dukket det opp masse yngel som utviklet seg til små Sterbai individer - lik sine foreldre.
Jan Gundersen: I januar lekte gruppe i et kar de bare skulle være i en kort periode.fikk ikke tid til å plukke egg, men fant yngel i en av pumpene,da var de ca 2 cm lange.
Kjetil66: Leksgruppe på 9 individer. Lekte i en discus tank.
Alexander: Leker i eget kar. Hunnen holder egget mellom gattfinnene og limer de til glasset, pumpe, eller planter. Eggene bør flyttes da de ellers lett spises.
Tom K: Leksgruppen min la egg i 240l, plukka så ut egga og lot dem klekke i en stor boks jeg hadde flytende i akvariet. Fora så opp ynglene med nyklekket artemia til dem var store nok til å slippes tilbake sammen med leksgruppen.
Jøran Kvalvaag: Sterbaiene leker ca en gang i uken, og vi plukker egg jevnlig. Bruker sånn omtrent Mona o sin fremgangsmåte med stort hell.
Frode Bakken: Leker i mallekar som regel etter vannbytte.
trinej: Plukket ut 4 egg og plasserte de i en isboks sammen med mose og en stein. Byttet mesteparten av vannet hver dag. Flyttet alle 4 til foreldrekaret ved 5 ukers alder.
Helge Waldeland: 43 liter artskar
Countess: Det klarte de fint selv. De spiser ikke egga så de vokste opp sammen med foreldrene.
Viggo Gausvik: dukket opp i et av mine coykar
Kristin1993: Det er en gruppe på 6 som går i et godt beplantet kar, de legger egg ca 2 ganger i uka. Tar ikke ut eggene eller noe...
Sølvi Gullaksen: Eget artskar på 64 liter.
Tore Lars Risanger: Kaldtvannsbytte.
Roy Husevåg: Egg på frontglass.
Trym81: leksgruppe på 6stk, Ph ca 6.5 og temp 27C

de la eggene etter et kaldtvannsbytte

fôrer leksgruppa med rekepellets og rødemygglarver
Nissanmann: Har en leksgruppe på 7stk i 540liters kar