22 oppdrett i 2012

Viggo Gausvik: Huskeliste..... beskrivelse senere......
LOFFA: Gruppe på 10 individer. Tok ut egg og la disse i isboks med luftestei. Når di er store nok flyttes di videre til yngelkar
Anita: Leksgruppe på ca 10 stk i en 90 L. Klekker eggene i en breedingbox. Noen klekker i hovedkaret og vokser opp der. pH=6, GH=2
Ina Dischington: hadde hyggpige vannbytter der jeg fylte på kaldere vann enn det som er i akvariet, også foret jeg godt
Marita Ekdahl: Vannbytter og mygglarver trigget egglegging, eggene ble plukket ut og lagt i eget klekkekar. Ynglene fores med artemia og micro-orm og overføres tilbake til foreldrekaret ved 6 ukers alder.
Ole Paulsen: la egga på glass, videre ble de lagt i boks og vokste opp der
E-Dahl: som vanlig
Aasgaard: Her må nok fiskene ta all æren.
kindafishy: Etter å ha observert utallige egglegginger på denne arten i et biotopakvarie med for mange predatorer til at eggene fikk klekke flyttet jeg gruppen på 7 til et 35l kar som stod tomt for å se om de ville legge egg der. Karet er selvfølgelig ikke tilstrekkelig for gruppen som er vant med 250liter å plaske rundt i så hadde ikke stor tro på dette prosjektet. Men når samboern fullt forståelig synes det er nok akvarier nå fikk jeg nøye meg med det minste karet jeg fant i boden.

Karet inneholder et tetratec ex400 utv. filter, varmekolbe, sandbunn og en skiferbit støttet opp av en annen sten slik at det blir et skjulested under. Dette var tydeligvis godkjent yngelplass for det tok ikke mer enn 4 dager fra flytting til første egglegging. Fikk plukket ut ca 15 egg denne gangen (resten var spist før oppdaget dem) og fler skulle det bli.

Eggene legger jeg i isbokser som jeg daglig bytter 80% vann i. Tre dager etter klekking starter jeg foring med knust discusgranulat og blander i litt knust tetta tabimin. Dette fører jeg med til yngelen er stor nok til å ta artemia og tabimin.
Etter å ha samlet rundt 100 egg flyttet jeg foreldre tilbake til sitt opprinnelige kar, yngelsikret pumpen med svamp og flyttet yngelen over i 35l karet hvor de får vokse seg store nok til ikke å bli mat når de gjenforenes med opphavet og andre innbyggere i 250l. Det vil si de som ikke ble gitt bort. Har vel en gruppe på rundt 35 stk i 250l nå og det får holde foreløpig.
Haave: Dukket opp i et 160l med L046. Varmt vann (30grader) fører til at flesteparten av eggene mugner.
Janne: Legger egg jevnlig i en 250-liter. Egg blir plukket ut og klekt i boks.
Daniel Schäfer: artskar, leker etter kaltvannsbytte
Johnny Helgesen: Vanlig cory oppdrett.
Therese Supphellen: En stim på ca 10 individer legger egg jevnt og trutt i 50 liter. Det tok en stund før de la noe etter flytting, men nå legger de stor sett ved hvert vannbytte.
Noe yngel vokser opp sammen med foreldrene, mens andre egg blir tatt ut og vokser opp i en egen 50 liter.
Kaja: Gruppe på 12 , halvparten VF som leker støtt og stadig. Både vokst opp i artskaret men også ved eggplukking og oppvekst i yngelkar
Monika Klaussen: som andre corydoras arter
Tom Eirik: ynglet av seg selv etter vann bytte
Hektapåfisk: Har 2 grupper på tilsammen 45stk,har ikke gjort annet enn og bytte vann,men idag så jeg ett par yngel på 2cm som svømte sammen med foreldrene i den ene gruppa.
Anders Bjørkvist: lekte i 85 l .klekket i bolle med orrekongler og esha 2000.
Jan Tore Skogen: Kaldtvannsbytte og så gikk resten av seg selv :-)
Robin Ingemann Hansen: ca 28 grader, gruppe på 7 voksne 4 hunner og 3 hanner.
Tore Lars Risanger: Vannbytt med kaldt vann.