Caridina logemanni ´pure red line´


© Mazter
Vanskelighetsgrad
Middels
  Bilder (3 stk)

  Video (1 stk)
Latinsk navn Caridina logemanni ´pure red line´
Orden/Familie Orden: Wikipedia
PRL rekene er en variant av Red bee som krever mange, mange generasjoner med selektivt oppdrett for å oppnå. Det som kjennetegner denne varianten er en kraftig, dekkende farge, med klar, ren hvit farge og en dyp rødfarge. De skal helst ha helt hvite eller helt røde ben, men det avhenger litt av hvilke markeringer reken har. En ekte PRL linje kan aldri få Golden bee/Snow white avkom så lenge de krysses med andre PRL. Unntaket er å selektivt drette de med mye hvitt i mange generasjoner til man til slutt har avlet ut det røde genet i rekene.
De har blitt noe mer vanlige i handel de siste årene da etterspørselen er stor etter disse flotte rekene, men er fortsatt ansett som sjeldne, og spesielt da grad SSS og høyere. Dette fordi det tar lang tid å avle frem disse gradene uten å bruke Snow white/Golden bees. Rekene er ganske like å holde som vanlige Red bee, men de liker gjerne litt lavere Ph.
Informasjon som gjelder alle arter i genus Caridina
Caridina er en stor gruppe med sine 120 arter. Noen av disse artene er svært karakteristiske, mens andre er svært vanskelige for lekfolk å artsbestemme. Det finnes to moduser av formering hos Caridina. C. japonica og C. serratirostris formerer seg på den primitive måten med et enormt antall små larver som lever et planktonisk liv i havet de første ukene. Å drette reker med denne primitive formeringsmodusen har vist seg å være svært krevende i akvarium. Det har dog lykkes med C. japonica av amatører. C. serrata og endel andre små Caridina praktiserer den spesialiserte formeringsmodusen. Hunnene bærer 20-30 egg i 28-33 dager. De er da fullt utviklede reker uten spesielle behov for salt eller planktonisk føde. Akvariet for Caridina artene trenger ikke være større enn 10liter. Det er viktig at det ikke finnes filterinnsug som rekene kan forsvinne inn i. Bunnfilter eller diverse svampfilter er derfor ideellt. Caridina artene bør holdes i kolonier på flere individer. Da blir de mindre sky. I matveien er de svært enkle. De lever av alger og rester etter alle typer fiskemat. De spiser til tider også det fiskene allerede har fordøyd og bidrar dermed til hygieniske forhold i akvariet. I et artsakvarium for reker bør det være kraftig belysning for økt algevekst. På grunn av sin lille størrelse kan Caridina lett bli offer for glupske fisk, men det er overraskende å se hvor flinke de er til å unnvike farer.
Maks. størrelse 2.5 cm
Holdes helst i grupper (Stimfisk) Ja
Trives i
Ferskvann
Brakkvann
Saltvann
Kjønnsforskjell Hunner er rundere i buken enn hanner. På noen av variantene kan man se "eggsalen" på ryggen/nakken til reka når de er kjønnsmodne og ikke bærer egg under magen, men mange av de er for sterke i fargene til at man klarer å se den.
Fòr og fòring Omnivore (Altetende)
Disse små alteterne spiser hva som helst av fórrester, biofilm, alger, døde plantedeler og ekskrementer fra fisk.
Oppdrett
Minimum størrelse liter på akvariet 20 liter (Gjennomsnittstørrelse på medl.akvarier med denne: 30)
Temperatur 19° C - 24° C
Surhetsgrad på vannet (PH) 5.4 - 6
Hardhetsgrad på vann (GH) 4 - 6
Sist endret 24.05.15 kl 17:33 av Admin
30 liter er gjennomsnittlig størrelse på akvarier med denne dyret
Caridina logemanni ´pure red line´ er den 82. mest populære dyret i norske akvarier

Fant du hjelp eller god informasjon?

Vil du vurdere å støtte drifta av Akvaforum?

Vipps #605339 eller bli plussmedlem og slipp reklame!
Tips oss om gode filmer på Youtube av dette dyret

(Husk, det må være BRA videoer som er nyttige eller fine. Vi vil ikke ha ALLE videoene om dyret)

Tilfeldig bekjentskap
© Geir Kristiansen
Reklame for plussmedlemskap