Oppdrett av Mogurnda adspersa


Leker villig vekk i regntiden (jan-feb). Eggene legges på greiner\ røtter\ stein eller planter. Hun kan i løpet av en sesong produsere 230-1300 egg. Han vokter eggene til de klekker, og vifter hele tiden frist vann over disse.
Eggene klekker etter 3 til 9 dager, avhengi av temperatur. Jo høyere, jo raskere klekking. Skal tåle temperatur på opptil 34`C, alså langt over anbefalt temp

4 oppdrett av denne arten registrert mellom 2009 og 2012

Vis oppdrett pr år:

1 oppdrett i 2012

Frank Steinar Sørensen: Gruppe på 5 stk (3,2) går i et 110 liters kar. Et ancistrus par går sammen med de og produserer 'levendefòr'. Fòrer de ellers med røde mygglarver, oksehjerte, artemia osv. De spiser det meste. Er veldig kjappe og glupske. Elsker levendefòr. De jakter i flokk. Veldig tøft å se på. Legger noen flate skiferstein opp etter veggene som de kan legge egg på. Legger maaange hundre egg om gangen. Han vifter og passer på eggene før klekking. Eggene må skilles fra de voksne ellers vil de bli spist. Eggene klekket hos meg etter 8-9 døgn med en temperatur på 22 grader. Kun 5-6 egg var dårlige/ikke befruktet som jeg fjernet med pinsett. Fikk maaange hundre bittesmå yngel som svømte rundt. Nå kom utfordringen. De tar helst levendefòr. Prøvde å mate med JBL Novo Fluid artemia. Avskallede artemiaegg. Artemiapulver. Nyklekkede artemia. Bosmider. Mistet flere og flere yngel men noen vokste sakte men sikkert. Vannskifte ca annenhver dag. Tok nytt vann fra voksenkaret. Etterhvert ble det stor forskjell i størrelsen på ynglene. Ser at de største spiser de minste. Så jeg endte opp med et lite antall som ble store. Hvis jeg skulle prøvd igjen ville jeg økt temp til 25-26 grader. Matet tidligere med nyklekket artemia. Skille ut yngelen etter størrelse. Les mer
Andre har fisken sammen med
Tilfeldig bekjentskap
© Lars Jamne
Reklame for plussmedlemskap