Oppdrett av Betta splendens (Kampfisk)


Hannen lager et skumrede hvor eggene samles løpet av leken. Etter det blir hunnen jaget bort av hannen og bør fjernes fra akvariet. Hannen passer på eggene som klekkes mellom 24 og 48 timer etter klekking og blir frittsvømmende etter ca 48 nye timer.
Parret har også en meget vakker parringsdans der hannen tar sløret rundt hunnen og danser rundt.
Ikke ha for kraftig vannbevegelse i akvariet. Bruk gjerne flyteplanter som pistia, som er utmerket for hannen å byggeskumreiret rundt og under. Ellers kan man bruke en halv isoporkopp.

157 oppdrett av denne arten registrert mellom 2005 og 2018

Vis oppdrett pr år:

2 oppdrett i 2018

Truls O. Bjørhei: 1 par i overgrodd 60-liter, senket vannstand for effekt. Les mer
Christian-Nicolai Nymoen: Var ganske enkelt. Hadde ei hue som var mindre enn hannen. Når jeg så at hua var full av egg, så satte jeg begge to i et 30 liter kar. Etter 36 timer så jeg de var på gang. Når de var ferdig, så tok jeg ut hua. Jeg lot hannen være sammen med eggene i 24 timer, for så å ta han ut. Etter yngelen var frittsvømmende beggynte jeg og fore dem med micromark. Jeg gjorde ingen vannbytter de første 4 ukene. Etter dette begynte jeg sakte men sikkert å gjøre små vannbytter. De trenger en del mat for å vokse fort. Etter noen måneder begynner de å få masse farger. Jeg måtte separere dem så fort jeg begynte å se aggresjon. Les mer