Corydoras condiscipulus


© Rita Aspevik
Vanskelighetsgrad
Ukjent
Latinsk navn Corydoras condiscipulus (Nijssen & Isbrücker, 1980)
Orden/Familie Orden: Siluriformes (Maller)
Callichthyidae (Pansermaller) Wikipedia
C. condiscipulus er ikke så vanlig i handelen, noe som er veldig synd da det er en meget vakker Corydoras. Den har fått sitt navn, condiscipulus som betyr "stim-kamerat", ettersom den i naturen går i flokk sammen med den svært like Corydoras [FISHLINK=5349]oiapoquensis[/FISHLINK]. Fargetegningene på de to artene er like. Forskjellen er at den førstnevnte er større og en langsnutet art.

Til tross for at det overalt i litteratur og internett-informasjon nevnes at disse to artene går i stim og påtreffes i blandet flokk i naturen, figurerer det likevel ulike temperaturangivelser på disse. C. condiscipulus hevdes å skulle ha kjølig vann helt ned til 20°C, mens C. oiapoquensis oppgis å kunne ha opptil 28°C. Dette er motstridende informasjon, det beste er å legge seg midt på treet mht temperatur på begge, rundt 25°C.
Informasjon som gjelder alle arter i genus Corydoras
Alle corydoras-artene kommer fra Sør-Amerika og trives derfor best i surt vann med lav gh og kh. De trives best i grupper på minst 5 til 6 individer, helst flere. I naturen forekommer de ofte i enorme, store stimer på flere hundre individer. Det finnes noen få arter som er unntak på det området, og de er utelukkende blant de største og langsnutede Corydorasene. Alle artene har barter (korte skjeggtømmer) ved munnen som de bruker til å lete etter mat i bunnlaget/sanden. På grunn av denne adferden er det viktig å ha fin, avrundet sand som bunnsubstrat ellers kan fisken få skader på dette viktige følsomme organet. For å kunne lukte seg frem til føde må de ha bartene i behold. Skarp eller grov grus er derfor ikke å anbefale. Sand anbefales som bunnlag dersom man ønsker å holde Corydoras! Corydoras kan også miste bartene sine dersom vannkvaliteten er dårlig, og/eller hvis det dannes ammoniakk og usunne bakterier i bunnlaget. Dette skjer nesten alltid i akvarier med grus, ikke hvis det er sand på bunnen. Corydoras-slekten inneholder rundt 180 vitenskaplig beskrevne arter med navn, et tall som stadig øker, og i tillegg kommer C-og CW-numrene (arter som enda venter på vit. beskrivelse og navn) som er omtrent like mange. Corydoras spiser ikke rent grøntfôr, men forertrekker mere kjøttbasert føde som insekter og små krepsdyr som artemia og mygglarver. Men om det fôres med vanlige malletabletter som også inneholder noe spirulina for eksempel (en algetype) så spiser de det også.
Maks. størrelse 6.5 cm
Holdes helst i grupper (Stimfisk) Ja
Trives i
Ferskvann
Brakkvann
Saltvann
Akvariesjikt
Øvre del/Vannflata
Midtre del
Bunnen
Kjønnsforskjell Hunnene blir ca en halv cm større enn hannene, og kjønnsmodne hunner har også en rundere buk pga eggutvkling.
Fòr og fòring Omnivore (Altetende)
Oppdrett
NAF Oppdrettsvalør GULL
Minimum størrelse liter på akvariet 70 liter (Gjennomsnittstørrelse på medl.akvarier med denne: 129)
Temperatur 23° C - 28° C
Surhetsgrad på vannet (PH) 6 - 7.2
Hardhetsgrad på vann (GH) 0 - 8
Sist endret 27.03.15 kl 17:58 av Rita A
129 liter er gjennomsnittlig størrelse på akvarier med denne fisken

Fant du hjelp eller god informasjon?

Vil du vurdere å støtte drifta av Akvaforum?

Vipps #605339 eller bli plussmedlem og slipp reklame!
Tips oss om gode filmer på Youtube av denne fisken

(Husk, det må være BRA videoer som er nyttige eller fine. Vi vil ikke ha ALLE videoene om fisken)

Tilfeldig bekjentskap
© René F
Reklame for plussmedlemskap