Corydoras elegans


© -mette-
Vanlig
Vanskelighetsgrad
Middels
  Andre navn
  • Corydorus elegans
  • Corydoras pestai
  • Gastrodermus elegans
Engelsk:
  • Elegant corydoras
  Bilder (11 stk)

  Video (1 stk)
Latinsk navn Corydoras elegans (Steindachner, 1876)
Orden/Familie Orden: Siluriformes (Maller)
Callichthyidae (Pansermaller) Wikipedia
Corydoras elegans kan ha svært varierende mønster og farger på kroppen, så ulike at man i blant kan tro de er ulike arter. Det er spekulert i om det faktisk kan være noen ulike arter, men foreløbig er ikke dette skikkelig utredet. Forveksles ofte med opptil flere svært like arter, blant annet [FISHLINK=5276]Corydoras bilineatus[/FISHLINK] og [FISHLINK=5344]Corydoras nanus[/FISHLINK].

Generelt for hold av Corydoras:
Holdes i grupper på minst 5-6 individer, gjerne flere. Innredning med fint og avrundet bunnsubstrat som sand. Røtter og steiner som danner gjemmesteder, skjul og overheng. Planter er ikke absolutt nødvendig, men øker tryggheten pga gjemmesteder samt at planter hjelper til med å holde mengden avfallsstoffer i vannet nede da de forbruker det som næring.
God filtrering og rutinemessige delvannsbytter.
Informasjon som gjelder alle arter i genus Corydoras
Alle corydoras-artene kommer fra Sør-Amerika og trives derfor best i surt vann med lav gh og kh. De trives best i grupper på minst 5 til 6 individer, helst flere. I naturen forekommer de ofte i enorme, store stimer på flere hundre individer. Det finnes noen få arter som er unntak på det området, og de er utelukkende blant de største og langsnutede Corydorasene. Alle artene har barter (korte skjeggtømmer) ved munnen som de bruker til å lete etter mat i bunnlaget/sanden. På grunn av denne adferden er det viktig å ha fin, avrundet sand som bunnsubstrat ellers kan fisken få skader på dette viktige følsomme organet. For å kunne lukte seg frem til føde må de ha bartene i behold. Skarp eller grov grus er derfor ikke å anbefale. Sand anbefales som bunnlag dersom man ønsker å holde Corydoras! Corydoras kan også miste bartene sine dersom vannkvaliteten er dårlig, og/eller hvis det dannes ammoniakk og usunne bakterier i bunnlaget. Dette skjer nesten alltid i akvarier med grus, ikke hvis det er sand på bunnen. Corydoras-slekten inneholder rundt 180 vitenskaplig beskrevne arter med navn, et tall som stadig øker, og i tillegg kommer C-og CW-numrene (arter som enda venter på vit. beskrivelse og navn) som er omtrent like mange. Corydoras spiser ikke rent grøntfôr, men forertrekker mere kjøttbasert føde som insekter og små krepsdyr som artemia og mygglarver. Men om det fôres med vanlige malletabletter som også inneholder noe spirulina for eksempel (en algetype) så spiser de det også.
Maks. størrelse 5.5 cm
Holdes helst i grupper (Stimfisk) Ja
Trives i
Ferskvann
Brakkvann
Saltvann
Akvariesjikt
Øvre del/Vannflata
Midtre del
Bunnen
Kjønnsforskjell Hannfisker har mer og kraftigere mønster på kroppen enn hunnfisker. Hunnfisker er noe rundere i buken.
Fòr og fòring Omnivore (Altetende)
Altetende. Spiser rester etter annen fisk, men bør også få tilleggsfôr som rekepellets og synketabletter beregnet på corydoras.
Oppdrett
NAF Oppdrettsvalør SØLV
Minimum størrelse liter på akvariet 60 liter (Gjennomsnittstørrelse på medl.akvarier med denne: 584)
Temperatur 22° C - 25° C
Surhetsgrad på vannet (PH) 6 - 7.5
Hardhetsgrad på vann (GH) 0 - 8
Sist endret 21.01.11 kl 12:05 av Jørn Henning Flåten
584 liter er gjennomsnittlig størrelse på akvarier med denne fisken

Fant du hjelp eller god informasjon?

Vil du vurdere å støtte drifta av Akvaforum?

Vipps #605339 eller bli plussmedlem og slipp reklame!
Tips oss om gode filmer på Youtube av denne fisken

(Husk, det må være BRA videoer som er nyttige eller fine. Vi vil ikke ha ALLE videoene om fisken)

Andre har fisken sammen med
Tilfeldig bekjentskap
© Ian Fuller
Reklame for plussmedlemskap