Corydoras haraldschultzi


© Renate Magnussen
Vanlig
Vanskelighetsgrad
Ganske lett
  Andre navn
  • Schultz's Cory
Engelsk:
  • Mosaic corydoras
  Bilder (6 stk)

Latinsk navn Corydoras haraldschultzi (Knaack, 1962)
Orden/Familie Orden: Siluriformes (Maller)
Callichthyidae (Pansermaller) Wikipedia
Det er lett å ta feil av Corydoras Haraldschultzi og [FISHLINK=5389]Corydoras Sterbai[/FISHLINK]. Men C. haraldschutzi er en langneset Corydoras. C. sterbai sin snute er mer butt.

Forskjellen mellom disse to artene ses tydelig ved at C. Sterbai har mørkt hode med lyse prikker, mens C. haraldschultzi er omvendt; lyst hode med mørke prikker.
Akvariet bør innredes med planter langs sidene og bak, noen gjemmesteder av røtter og en åpen sandflate. Og sist, men ikke minst; C. haraldschultzi blir en større og kraftigere art.
Informasjon som gjelder alle arter i genus Corydoras
Alle corydoras-artene kommer fra Sør-Amerika og trives derfor best i surt vann med lav gh og kh. De trives best i grupper på minst 5 til 6 individer, helst flere. I naturen forekommer de ofte i enorme, store stimer på flere hundre individer. Det finnes noen få arter som er unntak på det området, og de er utelukkende blant de største og langsnutede Corydorasene. Alle artene har barter (korte skjeggtømmer) ved munnen som de bruker til å lete etter mat i bunnlaget/sanden. På grunn av denne adferden er det viktig å ha fin, avrundet sand som bunnsubstrat ellers kan fisken få skader på dette viktige følsomme organet. For å kunne lukte seg frem til føde må de ha bartene i behold. Skarp eller grov grus er derfor ikke å anbefale. Sand anbefales som bunnlag dersom man ønsker å holde Corydoras! Corydoras kan også miste bartene sine dersom vannkvaliteten er dårlig, og/eller hvis det dannes ammoniakk og usunne bakterier i bunnlaget. Dette skjer nesten alltid i akvarier med grus, ikke hvis det er sand på bunnen. Corydoras-slekten inneholder rundt 180 vitenskaplig beskrevne arter med navn, et tall som stadig øker, og i tillegg kommer C-og CW-numrene (arter som enda venter på vit. beskrivelse og navn) som er omtrent like mange. Corydoras spiser ikke rent grøntfôr, men forertrekker mere kjøttbasert føde som insekter og små krepsdyr som artemia og mygglarver. Men om det fôres med vanlige malletabletter som også inneholder noe spirulina for eksempel (en algetype) så spiser de det også.
Maks. størrelse 8.5 cm
Holdes helst i grupper (Stimfisk) Ja
Trives i
Ferskvann
Brakkvann
Saltvann
Akvariesjikt
Øvre del/Vannflata
Midtre del
Bunnen
Kjønnsforskjell Hunnene blir noe større og noe rundere enn hannene, ca en halv cm i lengde. Sett ovenifra er de også en del rundere over buken.
Fòr og fòring Omnivore (Altetende)
Spiser fra bunnen. Tabletter, frossen- og levendefôr, flakrester.
Oppdrett
NAF Oppdrettsvalør SØLV
Minimum størrelse liter på akvariet 80 liter (Gjennomsnittstørrelse på medl.akvarier med denne: 159)
Temperatur 24° C - 28° C
Surhetsgrad på vannet (PH) 5.5 - 7.2
Hardhetsgrad på vann (GH) 0 - 8
Sist endret 23.08.08 kl 17:03 av Admin
159 liter er gjennomsnittlig størrelse på akvarier med denne fisken

Fant du hjelp eller god informasjon?

Vil du vurdere å støtte drifta av Akvaforum?

Vipps #605339 eller bli plussmedlem og slipp reklame!
Tips oss om gode filmer på Youtube av denne fisken

(Husk, det må være BRA videoer som er nyttige eller fine. Vi vil ikke ha ALLE videoene om fisken)

Andre har fisken sammen med
Tilfeldig bekjentskap
© Tom Nicklas Iversen
Reklame for plussmedlemskap