Corydoras simulatus


© Johnny Jensen
Vanskelighetsgrad
Ukjent
  Bilder (4 stk)

Latinsk navn Corydoras simulatus (Weitzman & Nijssen, 1970)
Orden/Familie Orden: Siluriformes (Maller)
Callichthyidae (Pansermaller) Wikipedia
I naturen stimer disse i store flokker sammen med sin mindre slektning med akkurat samme fargemønster;[FISHLINK=5341]Corydoras metae[/FISHLINK]. Men forkledningen er ikke komplett; i blant kan C. simulatus ha noen litt diffuse flekker i den beige kroppsfargen, det har ikke C. metae.

Navnet simulatus betyr "imitasjon" eller "kopi", og henspeiler på artens likhet med C. metae.

Corydoras simulatus har et unikt trekk; den er en av bare fire kjente Corydoras-arter som har et tredje sett med "rictal" barter ved munnen. Disse sitter i overkjeven, og er veldig små slik at de er vanskelige å se. De synes bare når fisken ligger i ro og de større, fremre bartene peker noe forover.
Informasjon som gjelder alle arter i genus Corydoras
Alle corydoras-artene kommer fra Sør-Amerika og trives derfor best i surt vann med lav gh og kh. De trives best i grupper på minst 5 til 6 individer, helst flere. I naturen forekommer de ofte i enorme, store stimer på flere hundre individer. Det finnes noen få arter som er unntak på det området, og de er utelukkende blant de største og langsnutede Corydorasene. Alle artene har barter (korte skjeggtømmer) ved munnen som de bruker til å lete etter mat i bunnlaget/sanden. På grunn av denne adferden er det viktig å ha fin, avrundet sand som bunnsubstrat ellers kan fisken få skader på dette viktige følsomme organet. For å kunne lukte seg frem til føde må de ha bartene i behold. Skarp eller grov grus er derfor ikke å anbefale. Sand anbefales som bunnlag dersom man ønsker å holde Corydoras! Corydoras kan også miste bartene sine dersom vannkvaliteten er dårlig, og/eller hvis det dannes ammoniakk og usunne bakterier i bunnlaget. Dette skjer nesten alltid i akvarier med grus, ikke hvis det er sand på bunnen. Corydoras-slekten inneholder rundt 180 vitenskaplig beskrevne arter med navn, et tall som stadig øker, og i tillegg kommer C-og CW-numrene (arter som enda venter på vit. beskrivelse og navn) som er omtrent like mange. Corydoras spiser ikke rent grøntfôr, men forertrekker mere kjøttbasert føde som insekter og små krepsdyr som artemia og mygglarver. Men om det fôres med vanlige malletabletter som også inneholder noe spirulina for eksempel (en algetype) så spiser de det også.
Maks. størrelse 7 cm
Holdes helst i grupper (Stimfisk) Ja
Trives i
Ferskvann
Brakkvann
Saltvann
Akvariesjikt
Øvre del/Vannflata
Midtre del
Bunnen
Kjønnsforskjell Hunnene er ca ½ cm lengre enn hannene, og generelt noe rundere og mer robuste i kroppsfasongen.
Fòr og fòring Omnivore (Altetende)
Oppdrett
NAF Oppdrettsvalør GULL
Minimum størrelse liter på akvariet 90 liter
Temperatur 21° C - 26° C
Surhetsgrad på vannet (PH) 6 - 7.4
Hardhetsgrad på vann (GH) 0 - 8
Sist endret 23.08.08 kl 17:13 av Admin

Fant du hjelp eller god informasjon?

Vil du vurdere å støtte drifta av Akvaforum?

Vipps #605339 eller bli plussmedlem og slipp reklame!
Tips oss om gode filmer på Youtube av denne fisken

(Husk, det må være BRA videoer som er nyttige eller fine. Vi vil ikke ha ALLE videoene om fisken)

Tilfeldig bekjentskap
© Andreas Tjernshaugen
Reklame for plussmedlemskap