Barbus candens


© Rita Aspevik
Vanskelighetsgrad
Ukjent
  Bilder (1 stk)

Latinsk navn Barbus candens (Nichols & Griscom, 1917)
Orden/Familie Orden: Cypriniformes (Karpefisker)
Cyprinidae (Karper) Wikipedia
Barbus candens er en sjelden fisk i handelen på grunn av den pågående politiske volden i Kongo og fordi den ikke blir avlet kommersielt. Av og til dukker det opp viltfanget fisk for salg og da til en relativt høy pris.

I naturen lever B. candens i sakterennende, grunne og skyggefulle bekker i regnskogen, og i myrer med tett vegetasjon. Vannet er brunt på grunn av utslipp av tanniner og andre kjemikalier fra råtnende plantemateriale og bunnlag dekket med vissent løv, greiner og røtter.

Arten kan holdes i godt beplantede kar med bløtt vann, men den kommer best til sin rett i et biotopoppsett. Innred karet med sandbunn, røtter og greiner plasseres så de danner skyggefulle gjemmesteder for fisken. Tørket løv på bunnen gir fisken enda mer skygge og mikroorganismene som dannes under bladenes nedbrytning vil gi små yngel startfór. La røttene farge vannet eller tilsett litt sortvannsekstrakt, fisken viser sterkere farger i brunt vann. B. candens trives best under dempet belysning. Beplant gjerne karet med arter som tåler dårlige lysforhold, som Anubiasartene eller Cryptocoryner.

Arten trives best i lite strøm, bruk gjerne et svampfilter drevet av en luftpumpe. Den er vár for svingende vannverdier.

Da den er litt sky, og forsiktig i matfatet bør den bare holdes med jevnstore (eller mindre) og fredelige arter. Bør holdes i gruppe på minst 8 individer, men pass på å innrede karet så svake individer kan gjemme seg for de dominante.
Maks. størrelse 3.5 cm
Holdes helst i grupper (Stimfisk) Ja
Trives i
Ferskvann
Brakkvann
Saltvann
Akvariesjikt
Øvre del/Vannflata
Midtre del
Bunnen
Kjønnsforskjell Hanner er mer fargerike enn hunnene. Hannene kan ha striper i rygg, buk- og analfinner, og rødfarge i buk- og analfinner.
Fòr og fòring Carnivore (Kjøtteter)
Flakfór, levende- og frossenfór.
Oppdrett
NAF Oppdrettsvalør Ikke satt
Minimum størrelse liter på akvariet
Temperatur 17° C - 24° C
Surhetsgrad på vannet (PH) 5 - 7
Hardhetsgrad på vann (GH) 1 - 5
Sist endret 27.11.11 kl 20:37 av Rita A

Fant du hjelp eller god informasjon?

Vil du vurdere å støtte drifta av Akvaforum?

Vipps #605339 eller bli plussmedlem og slipp reklame!
Tips oss om gode filmer på Youtube av denne fisken

(Husk, det må være BRA videoer som er nyttige eller fine. Vi vil ikke ha ALLE videoene om fisken)

Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang
Reklame for plussmedlemskap